Ντέρμπι με την αήττητη Ιταλία για την Εθνική

12:56 8/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Λένε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό έχει κατά νου η Εθνική ομάδα η οποία 24 ώρες μετά την εκπληκτική εμφάνιση και νίκη επί της Τουρκίας καλείται να αντιμετωπίσει την Ιταλία για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (18:45, ΑΝΤ1, OTESPORT).

Είναι γεγονός ότι η ψυχολογία των παικτών της επίσημης

αγαπημένης βρίσκεται στα ύψη και λόγω των διαδοχικών νικών και λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων. Η Εθνική βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αλλά σε μία διοργάνωση όπως το Ευρωμπάσκετ που οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς και οι αλλαγές συναισθημάτων άμεσες, επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση.

Η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στην αποψινή αναμέτρηση είναι και πάλι αμφίβολη. Ο Λαρισαίος γκαρντ περιορίστηκε σε θεραπεία το Σάββατο και δεν βρέθηκαν καν στο γήπεδο στον αγώνα με την Τουρκία, σήμερα όμως θα καταβάλλει προσπάθεια να αγωνιστεί αν βέβαια εξασφαλίσει την έγκριση του ιατρικού τιμ.

Ιδιαίτερο είναι το παιχνίδι για τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός κόουτς βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, γεγονός που όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολα διαχειρίσιμο από συναισθηματικής άποψης.

Η Ιταλία είναι αήττητη όπως και η Εθνική μας ομάδα. Στον πάγκο της έχει το χαρισματικό Σιμόνε Πιανιτζιάνι ο οποίος στο παρκέ μοιράζει τις ευθύνες σε όλους τους παίκτες του.

Ξεχωρίζουν οι ΝΒΑers Μπελινέλι και Ντατόμε αλλά μέχρι στιγμής έχουν εξαιρετική απόδοση και οι Αραντόρι, Μέλι και Τζεντίλε.

Η Ιταλία πάνω από όλα είναι ένα εξαιρετικό σύνολο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα