Ο Maceo Parker στο φεστιβάλ Γκνάουα στην Εσαουίρα

Ο αμερικανός μουσικός πήρε πρόσφατα μέρος στο μουσικό φεστιβάλ Γκνάουα, στην Εσαουίρα του Μαρόκου. Παρόλο που βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στη σκηνή, είναι γεμάτος ενέργεια και δυναμισμό:

«Αποδέχτηκα το γεγονός ότι είμαι αυτός που είμαι και κάνω αυτό που κάνω. Μου αρέσει πολύ ο εαυτός μου και η δουλειά μου και από αυτό ακριβώς πηγάζει η ενέργεια που βγάζω. Στον κόσμο αρέσει αυτό που κάνω.

Ποια είναι η συνταγή μου; Απλά συγκεντρώσου, πάρε μια βαθιά ανάσα και βγες έξω και παίξε.Από

εκεί πηγάζει η ενέργεια και από την πολλή αγάπη των ανθρώπων, την οποία επιστρέφω με τη μουσική μου».

Ο Maceo Parker αυτονομήθηκε μουσικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Άρχισε να κάνει περιοδείες με το συγκρότημα που δημιούργησε, αποκτώντας τη δική του ξεχωριστή μουσική ταυτότητα.

«Ο Θεός μου έχει δώσει τη δυνατότητα να ακούω αυτό που θεωρώ φάνκι, να το παρουσιάζω μουσικά και χάρις σε όλα αυτά, να ελκύω κοντά μου ανθρώπους που τους αρέσει η φάνκι και αυτοί να συμμετέχουν στο συγκρότημά μου. Τους αρέσει αυτό που κάνω και αυτό που βγάζω με τη μουσική μου. Πρόκειται για χαρά και διασκέδαση. Αυτό είναι η φάνκι μουσική» αναφέρει ο σαξοφωνίστας

Ο Maceo Parker είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες της φανκ που ζουν ακόμη και πρωταγωνιστούσαν, όταν η συγκεκριμένη μουσική γνώρισε τεράστια άνθηση.

Το 2011 μπήκε μάλιστα στο μουσικό Hall of Fame της Βόρειας Καρολίνας, ενώ πέρσι τιμήθηκε με το βραβείο συνολικής καλλιτεχνικής προσφοράς από το Παρισινό Victoires Du Jazz.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα