Ο «Mr. Louis Vuitton» τους έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 7 Δεκεμβρίου 2011, ο Αρνό μετέφερε σε μια από τις βελγικές εταιρείες του την Pilinvest, το 31% του Ομίλου Αρνό (Groupe Arnault), της οικογενειακής του εταιρίας χαρτοφυλακίου που ελέγχει τον LVMH, καθώς και την επικαρπία του 48,5%, την ψιλή κυριότητα του οποίου έχουν τα πέντε παιδιά του. «Είναι σαφές πως πάει πάνω από ένας χρόνος που ο Μπερνάρ Αρνό έχει μετεφέρει την προσωπική περιουσία του στο Βέλγιο. Αν προσθέσει κανείς την επικαρπία από τις μετοχές που έχει δώσει στα παιδιά του, αυτό σημαίνει

πως σχεδόν το 80% των μερισμάτων που καταβάλλονται από τον Όμιλο Αρνό στο αφεντικό του LVMH καταλήγουν επίσης στις Βρυξέλλες», λέει η Liberation. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πρώτες μεταφορές ενεργητικών του δισεκατομμυριούχου στο Βέλγιο έγιναν το 2005.

Μετά την αποκάλυψη, το Σεπτέμβριο, του αιτήματός του να πολιτογραφηθεί Βέλγος, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας είχε διαψεύσει ότι θέλει να αυτοεξοριστεί για φορολογικούς λόγους. Το επεισόδιο είχε κάνει να ξεσπάσει μια ζωηρή πολεμική, παρόλο που ο Αρνό είχε αρνηθεί πως πρόκειται για «πολιτική κίνηση», τέσσερις μήνες μετά την επιστροφή της αριστεράς στην εξουσία. Αν ο επιχειρηματίας πεθάνει μέσα σε δέκα χρόνια, οι μετοχές του και αυτές των παιδιών του (δηλαδή το 79,5% του Ομίλου Αρνό) θα μεταφερθούν στο Protectinvest, ένα ιδιωτικό βελγικό ίδρυμα που συνδέεται με την Pilinvest και καλείται να διαλυθεί το 2023, όταν ο νεώτερος γιος του Μπερνάρ Αρνό θα είναι 25 ετών.

Ο Μπερνάρ Αρνό, 63 χρόνων, έχει την τέταρτη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Keywords
Τυχαία Θέματα