Ο Χ. ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΡΗΣΗ «ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Σε έντονους τόνους ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα ρίξει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και ότι η υπομονή απέναντι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εξαντλείται.

Σκληραίνει ως φαίνεται την στάση της η Γερμανία και σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ ξεσπάθωσε κατά της χώρας μας, την οποία χαρακτήρισε «βαρέλι χωρίς πάτο» και ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας από την ελληνική πλευρά.

Στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung δήλωσε ότι: «Η Γερμανία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή

στις προσπάθειες διάσωσης, χαίρεται που βοηθάει την Ελλάδα να ορθοποδήσει, αλλά αναμένει από την Αθήνα να τιμήσει τις συμφωνίες της» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πρόθεση να ρίξουμε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», εξηγώντας ότι: «Οποιοσδήποτε θέλει βοήθεια και αλληλεγγύη από μέρους μας πρέπει να δεχτεί ότι αναμένουμε από εκείνον σοβαρότητα και λογικότητα».

Ούτως ή άλλως ο Χριστανοδημοκράτης ανέκαθεν υποστήριξε ότι η Ελλάδα διέπραξε μεγάλο λάθος θεωρώντας ότι η ένταξή της στην ευρωζώνη θα χαρίσει στη χώρα ευημερία. Συνεπώς, με τις πρόσφατες δηλώσεις του επιβεβαίωσε και την θέση του συν-διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος χαρακτήρισε χθες την Ελλάδα «αποτυχημένο κράτος».

Για να επιστρέψουμε, όμως, στο βαρέλι, ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ δανείστηκε την φράση από τον Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που την είχε χρησιμοποιήσει τον περασμένο Φλεβάρη. Ωστόσο, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ο νομπελίτσας Γερμανός λογοτέχνης Γκίντερ Γκρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ευρώπης για την αντιμετώπισή της απέναντι στην Ελλάδα με ένα ποίημά του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κι έχει τίτλο «Η Ντροπή της Ευρώπης». Έτσι, γράφει: «Η Ελλάδα εγκαταλείπεται ως ένας γυμνός οφειλέτης στην αποβάθρα, μια χώρα υποφέρει … και καταδικάζεται σε φτώχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα