Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με την πλάτη στον τοίχο, αφού ο χρόνος στην… κλεψύδρα έχει τελειώσει, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης τρέχει να κλείσει το πακέτο με τα εργασιακά και ως φαίνεται η συμφωνία δεν είναι μακριά, αφού ανοικτό μένει μόνο το φλέγον ζήτημα των αποζημιώσεων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και οι δύο πλευρές ήταν κοντά, ωστόσο τελική απάντηση δεν έχουν λάβει ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται θετική εξέλιξη με τις παγωμένες τριετίες, που ως φαίνεται διασώζονται, ωστόσο καταργούνται

τα επιδόματα (γάμου, τέκνων), αφού η τρόικα έθεσε βέτο.

Ανοικτό κατά το ήμισυ είναι το θέμα των αποζημιώσεων, αφού έχει επιτευχθεί πρόοδος όσον αφορά το σκέλος που αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, οι οποίες μειώνονται κατά 50%.

Αντίθετα γίνεται σκληρό παζάρι για το ύψος της αποζημίωσης των ήδη εργαζόμενων με προϋπηρεσία πάνω από 12 έτη. Η τρόικα επιμένει σε διπλό πλαφόν, για 6 μήνες επί 586 ευρώ. Μετά τις συνεχείς διαπραγματεύσεις η αποζημίωση για 17 και πλέον χρόνια υπηρεσίας, θα υπολογίζεται βάσει ενός ποσού που, όπως έχει προτείνει το υπουργείο Εργασίας δε θα υπερβαίνει τα 2000 -2500 ευρώ σύμφωνα με την αντιπρόταση που έχει αποστείλει στην Τρόικα το Υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο οι δανειστές πιέζουν για ακόμα χαμηλότερο ποσό.

Τέλος στο θέμα της ευελιξίας στην αγορά εργασίας φαίνεται ότι το υπουργείο Εργα-σίας να περνά τη θέση του ώστε η διευθέτηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας (που προβλέπει 6ημερη εργασία σε όλους τους κλάδους ) να εξακολουθήσει να γίνεται μέσω επιχειρησιακής και όχι μέσω ατομικής σύμβασης .

Ο υπουργός Εργασίας αισιοδοξεί ότι το πακέτο θα κλειδώσει με ευνοϊκούς όρους για τους εργαζόμενους, ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα