Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στις ΗΠΑ …ζαλίζει τις ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,32%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,18% και διαμορφώνεται στα 1,2921 δολάρια.

Το αμερικανικό Κογκρέσο κινήθηκε χθες στην κατεύθυνση ενός συμβιβασμού για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μεγάλων φορολογικών αυξήσεων και μειώσεων δαπανών από τις αρχές του 2013, αλλά η συμφωνία δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από αμερικανικές επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, οι πιέσεις στο ευρώ ενισχύθηκαν από τη απογοήτευση των επενδυτών για την έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup

για την Ελλάδα.

Το ευρώ κινείτο ανοδικά έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι θα επιτυγχανόταν συμφωνία για την Ελλάδα και ότι οι Αμερικανοί βουλευτές θα σημείωναν πρόοδο στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού αδιεξόδου.

Με πτώση 0,2% άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 5,788.33 μονάδες. Επίσης με πτώση 0,2% άνοιξε και το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχωρεί στις 7.317,49 μονάδες. Πτωτικά (0,38%) άνοιξε το Χρηματιστήριο του Παρισιού με τον δείκτη CAC 40 να υποχωρεί στις 3.488,75 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα