Ο κυκλώνας του συριακού εμφυλίου κοντά στα σύνορα του Ιράκ

22:41 2/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις στην Συρία, που επεκτείνονται και στα βορειοανατολικά της Συρίας και προκαλούν το Ιράκ, που εσχάτως η συνοριοφυλακή του απάντησε στην εκτόξευση ρουκετών, την ίδια στιγμή που οι αντάρτες έχουν πήραν τον έλεγχο του 50% της πόλης Γιααραμπίγια, ενώ στο Γιαρμούκ δύο Παλαιστίνιοι απαγχονίστηκαν γιατί ήταν ύποπτοι για συνεργασία με το συριακό καθεστώς.

Για παραδειγματισμό απαγχονίστηκαν οι δύο Παλαιστίνιοι, που έμεναν στον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ, στη νότια Δαμασκό, πράγμα που έχει γίνει στη Χάμα και στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος εκτέλεσης ανακοινώνεται και που δίνεται στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, αν και δεν έχει πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά της.

Από την Παρασκευή, η ιρακινή συνοριοφυλακή είναι σε επιφυλακή, γιατί ένας πύραυλος Σκουντ που εκτοξεύθηκε από το συριακό έδαφος προσγειώθηκε κοντά σε ένα χωριό απέναντι από τη Γιααραμπίγια, χωρίς να προκαλέσει ζημιές αλλά τρομοκρατώντας τους κατοίκους, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Τέλεφαρ, κοντά στο πέρασμα Ράμπια. Αργότερα, Ιρακινοί στρατιώτες από την άλλη πλευρά των συνόρων από τη Γιααραμπίγια έριξαν προειδοποιητικά πυρά, δήλωσαν κάτοικοι, τοπικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφος του Ρόιτερς.

Πάντως, ο διοικητής των Σύριων ανταρτών, Σελίμ Ιντρίς, δήλωσε στο τηλεοπτικό δορυφορικό κανάλι Αλ-Αραμπίγια πως ο ιρακινός στρατός πυροβόλησε κατά μήκος των συνόρων εναντίον σύρων ανταρτών έπειτα από το περιστατικό με τον Σκουντ, όμως κάτοικοι και ιρακινές στρατιωτικές πηγές το διέψευσαν. Επίσης, δήλωσε πως Σύριοι στρατιώτες διέφυγαν στο Ιράκ όταν οι αντάρτες κατέλαβαν το πέρασμα, το δεύτερο στα σύνορα με το Ιράκ που πέφτει στα χέρια των ανταρτών.

Στα σύνορα, τώρα, της Συρίας με το Ισραήλ, ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν επίσης θραύσματα από βλήματα όλμων που έπεσαν σήμερα κοντά σε έναν ισραηλινό οικισμό στα κατεχόμενα Υψώματα Γκολάν. Δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές και τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώθηκαν για το περιστατικό, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα