Ο Λαφαζάνης, ο Αλαβάνος και οι μακαρονάδες

Η παρουσίαση έγινε χθες, στο βιβλιοπωλείο Public του Συντάγματος και για το βιβλίο μίλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του «Μετώπου

Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκος Αλαβάνος και το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -όπως και ο συγγραφέας, άλλωστε- Άγγελος Χάγιος. Όντως, στην εκδήλωση είχε πολύ κόσμο, εν μέσω των πληροφοριών που θέλουν το μεν Αλέκο Αλαβάνο να βρίσκεται σε τροχιά σύγκλισης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον δε Παναγιώτη Λαφαζάνη να βρίσκεται σε τροχιά συνεννόησης με… τον Αλέκο Αλαβάνο για έναν «εξ αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ πόλο. Έτσι, σε γενικές γραμμές, οι ομιλητές θέλησαν να κρατήσουν τα προσχήματα, για να μην κατηγορηθεί κανείς -και ειδικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης- ότι υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο Γιώργος Ρούσσης, υποδεχόμενος στο βιβλιοπωλείο τον -καθυστερημένο- Παναγιώτη Λαφαζάνη, άφησε να εννοηθεί ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Λαφαζάνης και ο Αλαβάνος βρίσκονται και τα λένε συχνά. Με τον τρόπο που γίνονται στην Ελλάδα όλες οι σοβαρές πολιτικές εξελίξεις: μεταξύ τυρού και αχλαδιού. «Έλα ρε Λαφαζάνη, έχεις γίνει και θέμα σήμερα, ότι θα ξαναδείς τον Αλαβάνο έπειτα από χρόνια. Σημειωτέον, ότι και οι δύο τρώνε μακαρονάδες σπίτι μου», έσπευσε να πληροφορήσει το ακροατήριο ο Ρούσσης, αποκαλύπτοντας τακτικές και συχνές επαφές μεταξύ Λαφαζάνη και Αλαβάνου. Πάντως, κατά τη δίωρη παρουσίαση, η λέξη «δραχμή» δεν ακούστηκε από κανέναν εκ των ομιλητών, αν και όλοι συμφωνούν στην ανάγκη… «επιστροφής σε μία εθνική νομισματική πολιτική», με ό,τι αυτό -αυτονοήτως- συνεπάγεται.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μάλιστα, έσπευσε να «καθησυχάσει» όσους περίμεναν ότι το πάνελ θα έβγαζε… είδηση, λέγοντας: «Δεν θα ιδρύσουμε κάποιο κόμμα, δεν θα διαμορφώσουμε από κάποια παρουσίαση βιβλίου κάποιο μέτωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα