Ο «ΛΑΪΚΟΣ» ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

08:55 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Με τις δημοσκοπήσεις να κάνουν λόγο για ντέρμπι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαντλεί κάθε περιθώριο επίτευξης της εκλογικής νίκης στις 17 Ιουνίου. Κάνοντας ακόμη και όσα αρνείτο πριν τις 6 Μαΐου.

Υπέρ της δανειακής σύμβασης και του PSI αλλά εναντίον του μνημονίου,

με τόνους αρχηγικούς αλλά και φλερτάροντας με το λαϊκό στοιχείο ώστε να καταστεί προσιτός, μιλώντας για ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και αναγνωρίζοντας ότι αυτή δεν μπορεί να απαντήσει στα άμεσα προβλήματα των πολιτών, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε χθες τη βάσανο των ερωτήσεων του τηλεοπτικού κοινού, κάτι που είχε αποφύγει να πράξει πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη στο «enikosTV» ήταν μάλλον όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την αλλαγή στάσης του το Νοέμβριο και την υπερψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης. Ο κ. Σαμαράς επεχείρησε να κάνει διάκριση μεταξύ του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης – PSI, σημειώνοντας πως «Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του» και επανέλαβε ότι αν δεν το είχε κάνει τότε, η χώρα θα ήταν ήδη στη διαδικασία της δραχμής. Και συμπλήρωσε σχετικά: «Η Ευρώπη δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότεινα».

Σε ερώτηση γιατί δεν επέμεινε σε εκλογές το Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναγνώρισε εαυτόν ως «αρχιτέκτονα του αντιμνημονίου» και εξήγησε πως, παρά το γεγονός ότι θα εκλέγετο με 60% έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό, καθώς προείχε το «κούρεμα» των ομολόγων. «Δεν θα μπορούσα να χειροκροτούμαι, στην κηδεία της Ελλάδας» ανέφερε, εξηγώντας ότι αν δεν υπήρχε η νέα σύμβαση και το PSI η χώρα θα ήταν ήδη στη δραχμή.

Θυμίζοντας, σε όσους τον γνωρίζουν δια ζώσης, πτυχές του χαρακτήρα του, ο κ. Σαμαράς επέλεξε να μιλήσει αρκετές φορές λαϊκά, είπε δύο – τρείς φορές «γαμώτο», μέχρι και άσεμνες χειρονομίες έκανε, αναπαριστώντας την υποτίμηση της αστυνομίας από τους ποινικούς, κάλεσε τους παριστάμενους να μιλήσουν στη γλώσσα της πιάτσας. Το τελικό αποτέλεσμα προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια και, πάντως, θα κριθεί στις εκλογές.

Αυτές για τις οποίες ο κ. Σαμαράς είπε ότι «παίζονται τα πάντα» και ότι το δίλημμα δεν είναι απλώς «ευρώ ή δραχμή, αλλά Ευρώπη ή δραχμή». Για την επόμενη ημέρα, δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε αρκεί να υπηρετούνται οι αρχές της διατήρησης της χώρας στη ευρωζώνη και της λήψης των κατάλληλων μέτρων για την ανάπτυξη. Σημείωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, μεγάλο ρόλο θα παίξει η «εκλογική αριθμητική».

Για το δικό του πολιτικό μέλλον, σε περίπτωση ήττας, απάντησε με μία υπεκφυγή. «Θα είναι δευτερεύον ή ακόμη και τριτεύον τί θα πράξω εγώ, αφού θα καταστρέφεται η χώρα» είπε, συνδέοντας ευθέως ενδεχόμενη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ με εθνική περιπέτεια.

Από τις τοποθετήσεις του δεν έλειψε η σκληρή γλώσσα για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης (ποικίλα σχόλια προκάλεσε η αναφορά του στα παιδιά μεταναστών που καταλαμβάνουν θέσεις Ελλήνων στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς) αλλά και

Keywords
Τυχαία Θέματα