Ο μεγάλος ασθενής

Η υφυπουργός είχε κληθεί το πρωί στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραϊτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Άρτας. Αλλά μάλλον εξέπληξε το γεγονός ότι ένα μέλος της κυβέρνησης δήλωσε τόσο ξεκάθαρα την αντίθεση του με την περιστολή δαπανών στον τομέα ευθύνης της.

«Η πολιτική της συρρίκνωσης των δαπανών για τη δημόσια υγεία είναι πολιτική βούληση. Είναι ξεκαθαρισμένο αυτό και δεν συμφωνώ με αυτό», είπε η κ. Σκοπούλη

επισημαίνοντας ότι το 2010 οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία αφορούσαν το 6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, σήμερα, το 2013 ο προϋπολογισμός για τις δημόσιες δαπάνες υγείας πέφτει κάτω από το 3,5%.

«Όλα τα κράτη της Ευρώπης κρατάνε από 5,5% μέχρι 8% -και πολλές χώρες και παραπάνω- του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για τις δημόσιες δαπάνες υγείας. Φανταστείτε εμάς, το 2013 με ένα υπολογιζόμενο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν γύρω στα 180.000.000.000 ευρώ, τι σημαίνει αυτό! Επομένως σε αυτό συμφωνούμε και νομίζω συμφωνούν όλοι», ανέφερε η υφυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα