Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Στην Κοζάνη βρίσκεται από το πρωί το Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και επισκέφθηκε, αρχικά, τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ και αργότερα αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα.

Το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Ο κ. Βαρθολομαίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους που λιγοστεύουν, «εξαιτίας της τάσης

υπερκατανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και του ηλεκτρικού ρεύματος».

Αργότερα, σε ειδική τελετή, ο κ. Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας.
«Δεν είναι επιτρεπτόν κατά την ηθικήν μας συνείδησιν, η μεν τεχνολογία να επιτρέπη την παραγωγήν υλικών αγαθών επαρκών δι’ όλους τους ανθρώπους, κριτήρια δε συμφεροντολογικά, κυρίως δε οικονομικά και φυλετιστικά, να παρεμποδίζουν την χρήσιν των αγαθών αυτών απ’ όλους τους έχοντας ανάγκην. Δεν είναι επιτρεπτόν κατά την ηθικήν μας συνείδησιν πάντοτε, αφ’ ενός μεν να υποσιτίζονται ομάδες ανθρώπων, αφ ετέρου δε να απορρίπτωνται τεράστιαι ποσότητες τροφίμων, από άλλας ομάδας, ως πλεονάζουσαι» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα