Ο πεινασμένος …και τα καρβέλια

Όλα τα ακούσαμε τις τελευταίες ώρες: Από πραξικοπήματα, σε τοπικές εκλογές έως και προκήρυξη εθνικών εκλογών. Και εντάξει τα περί πραξικοπήματος.. μάλλον δεν χρήζουν κάποιου σχολιασμού. Άντε και τα περί τοπικών εκλογών, θα συμβούν αν το αποφασίσει η Χρυσή Αυγή.. Αλλά Εθνικές Εκλογές, ποιος τις ζητά και γιατί;; Υπάρχουν κάποιοι στις τάξεις των κυβερνώντων

κομμάτων που εκτιμούν ότι τα τεκταινόμενα με την ΧΑ θα τους ωφελήσουν πολιτικά; Και θα τους ενισχύσουν τα ποσοστά; Μάλλον κοντόφθαλμη λογική.

Από τα μέσα Αυγούστου, έφτασε -και συνεχίζουν να έρχονται- στο σπίτι κάθε φορολογούμενο το εκκαθαριστικό της εφορίας, του ΦΑΠ και φυσικά και το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Και καλομελέτα και έρχεται: Από τον επόμενο μήνα καταφθάνουν σε κοινό εκκαθαριστικό ο φόρος πολυτελείας και τα τέλη κυκλοφορίας. Με αυτά και αυτά, τα χρέη των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν τα 60 δις. ευρώ τον Αύγουστο σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν άλλα 588 εκατ. ευρώ στα απλήρωτα «μνημονιακά» χαράτσια και 5,4 δισ. από την αρχή της χρονιάς..

Και μέσα σε αυτό το εκρηκτικό πλήγμα, από την οικονομία μέχρι την πολιτική, ορισμένοι «ονειρεύονται» Εθνικές Εκλογές, μόνον και μόνον για να μετρήσουν ψηφαλάκια και να ισχυροποιήσουν την θέσης τους.. «Είναι σαν να λέμε ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται». Ας έχουν κατά νου όμως ότι ίσως τα πράγματα δεν τους βγουν έτσι όπως τα θέλουν, γιατί τα «φορο-ραβασάκια» είναι πολλά.. και τα λεφτά στα νοικοκυριά δεν φτάνουν..

Keywords
Τυχαία Θέματα