Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

08:50 1/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο μέχρι πρότινος …τουριστικός προορισμός του Πλατανιά Χανίων έγινε εσχάτως γνωστός και για την ποδοσφαιρική ομάδα του. Οι Κρητικοί εξασφάλισαν την άνοδό τους στη Superleague μέσω των πλέι οφ και έγραψαν ιστορία.

Ερωτηθείς για την άνοδο του Πλατανιά στη Superleague για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο προπονητής των Κρητικών Γιάννης Χατζηνικολάου είπε κάτι χαρακτηριστικό: «Αυτό που καταφέραμε είναι αντάξιο του κατορθώματος της Εθνικής ομάδας στο

Euro 2004». Πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε το παραπάνω συμπέρασμα υπερβολικό, σας ενημερώνουμε ότι ο Πλανατιάς αγωνίστηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες μόλις τρία χρόνια πριν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια. Αυτό που άλλοι χρειάζονται χρόνια και χρόνια για να το καταφέρουν, η ομάδα των Χανίων το κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Το επίτευγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι ο Πλατανιάς έχει πληθυσμό μόλις 700 άτομα. Πολύ μεγαλύτερες πόλεις δεν έχουν δει ποτέ την ποδοσφαιρική ομάδα τους στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας.

Μπάτζετ 600.000 ευρώ

Ας μην νομίζει κανείς ότι το θαύμα της ομάδας των Χανίων στηρίχθηκε σε κάποιον πακτωλό χρημάτων και σε τεράστιες επενδύσεις. Ο προϋπολογισμός της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις τελείωσε ανερχόταν σε 600.000 ευρώ και ήταν ο μικρότερος της κατηγορίας. Η διοίκηση του Στέλιου Βαρουξάκη φρόντισε έτσι ώστε η ΠΑΕ να μην έχει χρέη και να είναι σε θέση να τακτοποιεί εγκαίρως τις υποχρεώσεις της.

Το μικρό γήπεδο στο Μάλεμε το οποίο κατασκευάστηκε σε έκταση που παραχώρησε η Πολεμική Αεροπορία στέγασε τα όνειρα των φίλων της ομάδας (λίγοι αλλά πιστοί) και έδωσε και ένα διαφορετικό χρώμα στα εθνικά πρωταθλήματα καθώς πρόκειται για το μοναδικό γήπεδο που έχει απευθείας θέα στη θάλασσα και ακριβώς δίπλα καμπάνες ξενοδοχείου! Εν όψει της νέας σεζόν, έχει τεθεί υπό συζήτηση η μετακόμιση της ομάδας σε νέο γήπεδο στην περιοχή Περιβόλια το οποίο χαρίζει περισσότερες ανέσεις και πληροί τα κριτήρια της Superleague.

To μεγάλο στοίχημα

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου το έχει ξεκαθαρίσει. Ο Πλατανιάς, για να πετύχει στη μεγάλη κατηγορία, θα πρέπει να απευθυνθεί σ’ όλο το νομό Χανίων και όχι μόνο στο στενά τοπικό στοιχείο. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες προσέλκυσης φιλάθλων από όλο το φάσμα του νομού στις οποίες μεγάλο ρόλο παίζει και η δημοτική αρχή. Ως προς το αγωνιστικό, η ομάδα θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να συμπληρώσει το ρόστερ της. Θα χρειαστούν περίπου 10 μεταγραφές, κυρίως έμπειρων παικτών, βελτιώσεις στο προπονητικό κέντρο, περαιτέρω στελέχωση του προπονητικού τιμ, τακτοποίηση των λεπτομερειών της προετοιμασίας και άλλα πολλά.

Με το μεράκι όμως που χαρακτηρίζει τους ιθύνοντες της ομάδας, το στοίχημα αναμένεται να κερδηθεί και ο Πλατανιάς θα παραταχθεί στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου έτοιμος και…υποψιασμένος. Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλούσιο παρελθόν στις επαγγελματικές κατηγορίες, η ιστορία του αρχίζει από το μακρινό 1931. Μία από τις πρώτε

Keywords
Τυχαία Θέματα