Ο Σαμαράς νουθετεί τη βάση

08:20 8/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε πλήρες άδειασμα όχι μόνον του Μάκη Βορίδη και των στελεχών της Ν.Δ. που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξεσπαθώσει κατά του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε ένα σοκ των οργανωμένων του κόμματος προχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας ευθέως σε όσα λέγονται για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση με το κόμμα

του κ. Βενιζέλου.

«Πολιτική τι σημαίνει; Σημαίνει ιεράρχηση! Δηλαδή να ιεραρχείς κάθε φορά τι θα κάνεις, που θα δώσεις το βάρος, με ποιον θα συνεργαστείς, για να επιτύχεις εκείνα που σήμερα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται… Άλλωστε, όλοι κάναμε λάθη. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, εκείνοι που δεν κυβέρνησαν! Σήμερα όμως, έχεις από τη μια πλευρά αυτούς που είδαν τα λάθη και τα διορθώνουν. Κι από την άλλη αυτούς που παριστάνουν τους αλάνθαστους», επεσήμανε ο κ. Σαμαρά απαντώντας ουσιαστικά σε όσα στελέχη της Ν.Δ. είχαν επιχειρήσει, τις προηγούμενες ημέρες να «εκφράσουν» τη δυσφορία της οργανωμένης γαλάζιας βάσης για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς προχώρησε ένα ακόμη βήμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «ορισμένες φωνές, βιαστικές και άστοχες… όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν μέσα στην κυβέρνηση, τέτοιοι «κίνδυνοι» για την Παράταξη, τότε δεν υπήρχαν; Τώρα κάποιοι τους «ανακάλυψαν»; Το ότι τότε συνεργαζόμασταν και με ένα κόμμα ακόμα πιο αριστερό δεν το ήξεραν; Δεν τους ενοχλούσε; Γιατί ξαφνικά άρχισαν να ενοχλούνται τώρα που έφυγε η ΔΗΜΑΡ;».

Με τη χθεσινή του ομιλία που «πάγωσε» το κομματικό ακροατήριο που συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής (σ.σ. είναι ενδεικτικό το χλιαρό χειροκρότημα στα δύο αποσπάσματα της ομιλίας του Πρωθυπουργού), ο κ. Σαμαράς προχωρά ακόμη πιο αποφασιστικά στη ρήξη με το «κομματικό είναι» της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη της οποίας γαλουχήθηκαν «αντιπασοκικά» και αφήνει χώρο σε άλλα στελέχη του κόμματος να κινηθούν ενεργά προκειμένου να επιχειρήσουν να εκφράσουν αυτό τον κόσμο.

Μοιάζει δε να πιστεύει ότι το εγχείρημα της «νέας Ελλάδας» θα έχει τη δυναμική που εκτιμά ώστε όχι μόνον να υπερκαλύψει ενδεχόμενες νέες απώλειες στα δεξιά του αλλά και να συμπαρασύρει και τους ψηφοφόρους που στις προηγούμενες αναμετρήσεις κινήθηκαν προς τους Αν.Έλληνες ή έμειναν σπίτι τους.

Πόλεμος από τους καραμανλικούς

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι πώς την ίδια στιγμή που ο «αβερωφικός» Αντ. Σαμαράς επιδιώκει να βάλει τέλος στη συζήτηση περί ευθυνών, τα καραμανλικά στελέχη, του «μεσαίου χώρου» σηκώνουν τα λάβαρα της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ μέσα από μπαράζ διαρροών για τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004 – 2009 ως προς τον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών και την εκτόξευση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα. Και είναι μάλλον ει βέβαιον ότι, παρά την επιθυμία του Πρωθυπουργού, η δημόσια συζήτηση θα συνεχιστεί με ένταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα