Ο Σβόμποντα αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας

«Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό και η τρόικα να δείξει ευελιξία σε κάποια από τα θέματα και  ότι πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα σε ότι αφορά τις συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων και της τρόικα, το οποίο δεν υπαγορεύεται από το εξωτερικό».

Ο Σβόμποντα έστειλε επίσης «καθαρό μήνυμα» ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και το αντίστροφο.

Ο κ. Βενιζέλος

ζήτησε από τον Σοσιαλιστή πολιτικό να μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο την πραγματική, όπως είπε, κατάσταση της χώρας, «να τους πείσει ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού και ότι χρειαζόμαστε πραγματική στήριξη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και αστερίσκους, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε οριστικά από αυτόν τον κύκλο της κρίσης».

Λίγο αργότερα ο κ. Σβόμποντα είδε τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το επόμενο διάστημα θα αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και η χώρα θα μπορέσει να γίνει πόλος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση στην οικονομία και οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, συζητήθηκε το πακέτο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση και η ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα