Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΤΥΠΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΖ

07:55 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βρει –ή τουλάχιστον, έτσι προβλέπουν- άλλο ένα πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Ο λόγος για τις περίφημες ΕΟΖ, τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, που όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί να θεσμοθετήσει. Μάλιστα, μόλις προχθές, στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Μηλιός,

Γιώργος Σταθάκης) με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο υπουργός φέρεται, όπως εγκύρως πληροφορείται ο Neo, να παραδέχθηκε –εμμέσως πλην σαφώς- ότι η θεσμοθέτηση ΕΟΖ είναι μια λύση που εξετάζεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «επενδυτική άπνοια».
Στην Κουμουνδούρου έχει ήδη εξεταστεί το ενδεχόμενο και έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις. Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αν γίνουν ΕΟΖ, θα πρόκειται για «νησίδες πλουτισμού επιχειρηματιών με εργασιακές σχέσεις Κίνας» και ήδη καταστρώνονται σχέδια σφοδρών αντιδράσεων, που θα ρίξουν νέο λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης. Εξετάζεται, μάλιστα, ακόμη και η προσφυγή στο  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με τη λογική ότι οι ΕΟΖ είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο περί ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα