«Ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σήμερα σε δύο βάρκες»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία» δήλωσε σε σχέση με την έκθεση του ΔΝΤ: «διαμορφώνεται σε κάποιο βαθμό η εκτίμηση ότι μπορούμε να πάμε μπροστά, να φύγουμε από τα αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα. Υπάρχει ταυτόχρονα και ένα γενικότερο κλίμα εμπιστοσύνης όχι μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και γενικότερα. Κατά τούτο το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα μπορεί

να έχει καρπούς αξιοποιώντας αυτό το κλίμα».

Όσον αφορά στην απομάκρυνσης του Ηλ. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε πως: «Κακώς απομακρύνθηκε ο Ηλ. Κικίλιας από τον ΟΑΕΔ. Ήταν επιτυχής η θητεία του καθώς κατάφερε να απαλλαγεί ο ΟΑΕΔ από άλλες δουλείες και να αντιμετωπίσει πάρα πολλά ζητήματα.»

Ο ίδιος υποστήριξε πως η φιλολογία για τον ανασχηματισμό δεν βοηθά, δηλώνοντας ότι θεωρεί πως ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει τον Ιούλιο.

«Νομίζω πως δύο υπουργεία πρέπει να “σπάσουν” γιατί είναι δυσλειτουργικά. Αναφέρομαι στα υπουργεία Ανάπτυξης και στη συνένωση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού που δεν απέδωσε. Πιστεύω πως το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να επανέλθει στην αυτοτέλειά του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όσον αφορά στην επόμενη κυβέρνηση και εαν η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει και με πολιτικά της στελέχη, ο ίδιος τόνισε πως: «προς ώρας ας αποκλείσουμε την συμμετοχή πολιτικών μας στελεχών. Με την ευκαιρία της ερώτησής σας θέλω να σας πω, ότι έχουν την απόλυτη πολιτική μας εμπιστοσύνη ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Ρουπακιώτης, όπως και οι υφυπουργοί μας, κα Σκοπούλη και κ. Παπαθεοδώρου.»

Ως ειλικρινή χαρακτήρισε ο Φ. Κουβέλης τη σχέση του με τον Α. Σαμαρά ενώ αντίστοιχα με τον Ευ. Βενιζέλο σχολίασε πως διαφώνησαν για τα εργασιακά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σήμερα σε δύο βάρκες. Αυτό έχει σχέση με τη διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Υπάρχουν υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Υπάρχουν απόψεις που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά με καταγγελία(;), με αμφισβήτηση(;), με αναδιαπραγμάτευση(;), με αναστολή(;) του Μνημονίου. Το λέω αυτό για να περιγράψω το εκκρεμές των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.», υποστήριξε ο Φ. Κουβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα