«Ο Θάνατος της Ελλάδας, το τέλος της Ευρωζώνης»

Με μια επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για να συνεχίσει στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους μας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για πλήρη και άμεση εκταμίευση των δόσεων προειδοποιώντας ότι «ένας αργός θάνατος της Ελλάδας θα φέρει και το τέλος της Ευρωζώνης».

«Η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο, είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν.

Επιπλέον ο κ.Βενιζέλος επισήμανε το πρόγραμμα που ψηφίστηκε την Τετάρτη δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης. Ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η οριστική υπονόμευση της Ευρωζώνης συνολικά. Η Ελλάδα έφτασε στα όρια της αντοχής της. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από πλευράς δημοσιονομικών μέτρων».

Τόνισε δε ότι αποφάσεις των εταίρων μας πρέπει να είναι σύντομες, γρήγορες, ολοκληρωμένες.

«Το ζήτημα είναι να αρθεί η εκκρεμότητα, να αλλάξει το κλίμα και μέσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με την Ελλάδα. Να στηριχθεί επιτέλους η πραγματική οικονομία, να σταματήσει η αδράνεια και η απραξία. Κάθε δισταγμός, μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Βουλή των Ελλήνων, θέτει σε κίνδυνο όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα ή είναι σχεδόν σε πρόγραμμα» είπε.

Υπογράμμισε πως έχει έρθει η ώρα για μια νέα εθνική αφήγηση που θα αφήσει πίσω την απαισιοδοξία, τη μιζέρια, το φόβο.

Ζήτησε άμεση και πλήρη εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται ως το τέλος του 2012 και  από τους εταίρους την διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.

Keywords
Αναζητήσεις
o thanatos tis elladas
Τυχαία Θέματα