Ο Τσίπρας πετάει το γάντι στον Σαμαρά

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται και τον κάλεσε «όπου θέλει και όπως θέλει» σε δημόσια συζήτηση. «Δεν υπάρχει success story, αυτό που δε μας λένε είναι ότι όταν τελειώσουν τα μνημόνια, θα έχει τελειώσει και η κοινωνία», δήλωσε ενώπιον των βουλευτών του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας. «Θέλω να απευθυνθώ

στον πρωθυπουργό: Αν θεωρεί ότι η Ελλάδα ζει μία επιτυχία, γιατί κρύβεται; Γιατί δεν έρχεται ανοιχτά στη Βουλή να ανταλλάξουμε επιχειρήματα;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, καυτηρίασε και την απουσία των υπουργών από τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση: «Αναφέρομαι στην υποβάθμιση των δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτό είναι το κλίμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που κυβερνούν εδώ είναι εντολοδόχοι. Η τρόικα αποφασίζει και ο πρωθυπουργός εκτελεί. Και για τα μάτια του κόσμου καλεί τα δεκανίκια του, Βενιζέλο και Κουβέλη, στο μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας τους να εκτίθενται. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι κυβέρνηση έχουμε. Έχουμε μία μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, μίας δεξιάς που δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ, βγαλμένης από τα σκοτεινά χρόνια»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά. «Ρωτώ τον πρωθυπουργό: Τι συνειρμούς ξυπνάτε όταν την ίδια ώρα που κάνετε πως δε βλέπετε τι κάνουν οι νεοναζί, βάζετε στο ΤΑΙΠΕΔ το Σκοπευτήριο της Καισαριανής;», είπε.

Ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τη Δευτέρα τη δική του πρόταση για την αντιρατσιστική νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα