Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέγραψε το διάταγμα

Έτσι, οι εκλογές θα διεξαχθούν την 24η και 25η Φεβρουαρίου και νωρίτερα, ο Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέγραψε διάταγμα με το οποίο διαλύεται και τυπικά η Βουλή, στην οποία ο Μάριο Μόντι φέρεται να παραμένει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

«Θα μεταφέρω στον Μάριο Μόντι τις ανησυχίες που εκφράσθηκαν, ιδίως από την κεντροδεξιά, για την ανάγκη να διαδραματίσει έναν ουδέτερο ρόλο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», δήλωσε ο Ιταλός

πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αμέσως μετά την υπογραφή του διατάγματός του για την διάλυση τη Βουλής.

Σχετικά με την υποψηφιότητα Μόντι για την Πρωθυπουργία, ο ίδιος αναμένεται να ανακοινώσει αν και με ποιο τρόπο εννοεί να τεθεί επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου ή όχι. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, πάντως, τις τελευταίες ώρες οι ενδοιασμοί του έχουν αυξηθεί και μπορεί να περιοριστεί στην παρουσίαση των κύριων θέσεων ενός μανιφέστου, υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και της απελευθέρωσης τομέων της οικονομίας.

Σημειωτέον ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση του Μόντι, δύο μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του, λόγω της απώλειας της υποστήριξης του κεντροδεξιού κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας (PdL) στο κοινοβούλιο.

Δείτε επίσης: Διαλύεται η Ιταλική Βουλή και η Γερουσία

Keywords
Τυχαία Θέματα