Ο Βενιζέλος εγκαταλείπει την πολιτική και ιδρύει Πανεπιστήμιο!

07:08 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον, έχει έλθει σε συμφωνία με ένα από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, αμερικανικό, προκειμένου αυτό να εισέλθει ως μέτοχος, με ποσοστό 34%. Τα σχέδια του κ. Βενιζέλου για το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι μεγαλεπήβολα. Θέλει αυτό να συγκεντρώσει αριστούχους φοιτητές, με μεγάλη όμως οικονομική άνεση, από τις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Αραβικής χερσονήσου. Εκτός από προπτυχιακούς φοιτητές το πανεπιστήμιο

θα δέχεται και μεταπτυχιακούς στους οποίους θα κάνουν μαθήματα μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της παγκόσμιας ακαδημαϊκης κοινότητας. Θα είναι κυρίως θεωρητικής κατεύθυνσης με έμφαση στα νομικά, τις πολιτικές επιστήμες και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και την τέχνη.

Για το σκοπό αυτό λέγεται ότι ήδη, μέσω εξωχώριας εταιρείας, συγγενικό του πρόσωπο έχει αγοράσει έκταση 2.000 στρεμμάτων στο Ενύπνιον, περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού των θεών, τον Όλυμπο. Στο Ενύπνιον ο κ. Βενιζέλος, όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, καταφεύγει συχνά ινκόγκνιτο. Η περιοχή, όπως μας είπε μηχανικός από το τεχνικό γραφείο στο οποίο ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει το έργο, είναι ονειρική.

Εκτός από την αγορά γης, την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου και τη συμφωνία με το φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων, η έδρα της οποίας είναι στο Παρίσι, την εξεύρεση πόρων είτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε τραπεζών και επενδυτικών ομίλων. Εξυπακούεται ότι στην προώθηση, και κυρίως την αποδοχή και έγκριση των σχετικών φακέλων, θα συμβάλλει και ο ίδιος με τις υψηλές επαφές και διασυνδέσεις που έχει αποκτήσει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Την πληροφορία ότι ο κ. Βενιζέλος έχει και συνέταιρο, στο σχέδιό του, έναν γνωστό και πάμπλουτο Έλληνα επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό, δεν μπορέσαμε, δυστυχώς, εισέτι να την διασταυρώσουμε.

Το σχέδιο Βενιζέλου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές όταν και θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η «Ελιά». Σημειώνουμε εδώ ότι ο κ. Βενιζέλος πιστεύει πως η «Ελιά» θα συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, θα εκλέξει τουλάχιστον πέντε περιφερειάρχες και περισσότερους από 120 δημάρχους μεταξύ των οποίων και οι Καμίνης στην Αθήνα και Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. Όμως η επιτυχία αυτή δεν πρόκειται να αναστείλει τα σχέδιά του για το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Βενιζέλος έχει κουραστεί από τις καθημερινές αντεγκλήσεις που σημειώνονται στο δημόσιο βίο και θέλει να αποτραβηχτεί από τα κοινά. Επιπροσθέτως θεωρεί ότι η σωτηρία της χώρας οφείλεται, στο μεγαλύτερο βαθμό, στον ίδιο, αλλά δεν αισθάνεται πικρία που δεν του αναγνωρίζεται ή ακόμη χειρότερα υπάρχουν κακόβουλα σχόλια για το υπερτροφικό δήθεν εγώ του. Πιστεύει ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει και θα τον τοποθετήσει στη χορεία των μεγάλων πολιτικών ανδρών, ενώ, όπως εξομολογείται σε παιδιόθεν φίλο του, δεν θα ήθελε, αν και πολύ το φοβάται, να έλθει η στιγμή που θα τον επισκεφθεί, στο Ενύπνιό του, αντιπροσωπεία της Βουλής για να του ζητήσει, όπως οι Ρωμαίοι από τον Κιγκινάτο, να επιστρέψει προκειμένου να (ξανα)σώσει την Ελλάδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα