Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ …ΜΕΙΝΕΙ

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, άσχετα από το εκλογικό αποτέλεσμα κατέστησε απολύτως σαφή χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία συνέντευξη Τύπου με πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, ταξιδεύει στη Ρώμη, για συνάντηση με τον Μάριο Μόντι.


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε χθες μέσω της διακαναλικής

συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, έδωσε και το στίγμα των αλλαγών που θα επιχειρήσει στο ΠΑΣΟΚ, από το ίδιο κιόλας βράδυ των εκλογών, κηρύσσοντας την «αναγέννησή» του.

Υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ «δεν διαλύεται, ούτε αυτοδιαλύεται, αλλά αναγεννάται», απάντησε κατά πολλούς εμμέσως στην Άννα Διαμαντοπούλου που είχε μιλήσει για ανάγκη «αυτοδιάλυσης» του κόμματος μετά τις εκλογές, ενώ θυμίζοντας τη νωπή εντολή που έλαβε για την ηγεσία του κόμματος, επιχείρησε να προλάβει τυχόν κινήσεις κορυφαίων στελεχών του, που θα μπορούσαν να τον αμφισβητήσουν στο μέλλον. «Είναι γελοίο να εμφανιστεί οποιοσδήποτε που δεν εμφανίστηκε στις 18 Μαρτίου και να λέει τώρα “είμαι και εγώ εδώ!”», είπε, προκαλώντας αίσθηση με την αναφορά του σε στελέχη που «μας έχουν πλήξει με τη συμπεριφορά τους». Φωτογραφίζοντας κατά πολλούς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που έχει θέσει ήδη θέμα ηγεσίας, ζήτησε «να μην επιμένουν σε αυτή την επιθετική στάση κατά της παράταξης, που ανέδειξε πολλούς από αυτούς και τους προέβαλλε πολιτικά και τους έδωσε την ευκαιρία να χειριστούν πολύ σημαντικά αξιώματα, αλλά πολλοί από αυτούς πλήγωσαν τον ελληνικό λαό», προσβάλλοντάς τον…

Επανέλαβε την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στη νέα γενιά, καθησυχάζοντας πάντως μεγαλύτερα στελέχη, αφού «όλοι έχουν θέση στην παράταξη, όλες οι γενιές, όλα τα στελέχη, αλλά δεν υπάρχουν βαρόνοι, δεν υπάρχουν μηχανισμοί, δεν υπάρχουν εσωτερικοί συσχετισμοί οι οποίοι αποθαρρύνουν τον πολίτη», όπως είπε, περιγράφοντας τι ακριβώς θέλει να αλλάξει. «Η ρίζα του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσε πολλούς καρπούς, έδωσε και αγκάθια στην ιστορική αυτή διαδρομή. Πρέπει να αποβάλουμε τα αγκάθια και να αναζωπυρώσουμε τη ρίζα», είπε, φωτογραφίζοντας κατά πολλούς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν μίλησε και για …«λουλούδια» που είχαμε δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ, και τα έχουμε αποκόψει, τα έχουμε πετάξει από την παράταξη, γιατί μας ντρόπιασαν». Σκιαγραφώντας το ΠΑΣΟΚ που θέλει, μίλησε για ένα «ανοιχτό, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο κόμμα, έναν συλλογικό φορέα που σκέπτεται και δρα πολιτικά, ένα κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, ένα ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, ένα μεταρρυθμιστικό, αλλά και πατριωτικό λαϊκό κίνημα, σύγχρονο, ικανό να εκφράσει την ανάγκη του μέλλοντος».

Κατά τα λοιπά, ο κ.Βενιζέλος που συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, επιμένοντας στην ανάγκη συμφωνίας εθνικής συνευθύνης με τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, ταξιδεύει σήμερα στην Ρώμη, όπου και θα έχει συναντήσεις αφενός με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, αφετέρου με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος και ομόλογό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα