Ο βουλευτής ρωτά, ο Στουρνάρας δεν απαντά

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν αναλαμβάνει την πολιτική, ποινική και αστική ευθύνη ότι δεν θα έρθει τρίτο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει κούρεμα των καταθέσεων. Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί εάν πληρώθηκε στο 100% ομόλογο σε hedge fund,

την ώρα που κουρεύονται ομόλογα μικροομολογιούχων.

Η φράση του Γ. Στουρνάρα «δεν απαντώ, εγώ δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων», προκάλεσε την έκρηξη τόσο του προέδρου των ΑΝΕΛ, όσο και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνη. «Λυπάμαι για το κατάντημά σας, η ελληνική δημοκρατία τα πληρώνει σύμφωνα με το νόμο, εάν δεν τα πληρώναμε θα ήμασταν χρεοκοπημένοι», ανταπάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

Με μια περισσότερο πολιτική ομιλία ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών αξιοποίησε τη συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για σύγχυση και λαϊκισμό.

«Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι «η πολιτική σταθερότητα αποτελεί την πιο σοβαρή παράμετρο για την προσέλκυση επενδύσεων και την ευόδωση του μεταρρυθμιστικού έργου».

»Εγώ δεν βλέπω καμία καταστροφή της χώρας. Είμαστε μια χώρα που περνάμε δύσκολα, που προσπαθεί να κρατηθεί στα πόδια της. Τελικώς τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι κόμμα κατά του μνημονίου και τι προτείνει στη θέση του; Κάνω ένα χρόνο τώρα αυτό το ερώτημα και απάντηση δεν παίρνω. Πιστεύετε ότι μπορούμε να είμαστε στο ευρώ και να μην έχουμε μνημόνιο; Οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Κύπριοι που υπέγραψαν και οι Ισπανοί που μερικώς υπέγραψαν για τις τράπεζες έχουν πέσει όλοι τόσο έξω; Μόνο εσείς έχετε δίκιο;», είναι η φράση του Γ. Στουρνάρα που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα