ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται οι δικαστές και μέσω της Ενώσεώς τους απαντούν στο πρόσφατο έγγραφο του Επιθεωρητή αρεοπαγίτη, ο οποίος ζητά από τους προϊσταμένους να τον ενημερώσουν για ποιοί συνάδελφοί τους κατεβαίνουν από τις έδρες όλες αυτές τις μέρες αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικείμενες περικοπές των αμοιβών τους.

«Δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες στους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, δεδομένου

ότι η συμμετοχή αυτή, η οποία είναι σχεδόν καθολική, πραγματοποιείται σε εφαρμογή της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι το Ανώτατο Όργανο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων»,αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της δικαστικής ένωσης.

Οι κινητοποιήσεις αυτές , όπως είναι γνωστό αποφασίσθηκαν ως μέσο αντίδρασης στην επιμονή της Κυβέρνησης να εξακολουθεί να υποβαθμίζει το θεσμό της Δικαιοσύνης και να απαξιώνει τους λειτουργούς της, μη σεβόμενη, μεταξύ των άλλων, το συνταγματικό κατοχυρωμένο μισθολόγιό τους.

Το επόμενο ραντεβού των δικαστών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου και μέχρι τότε εξακολουθούν μαζικά να κατεβαίνουν από τις έδρες. Γεγονός, που έχει άμεσο αντίκτυπο στους ήδη βραδείς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης, που για να βρει την … περπατησιά της – όπως λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ- δεν επαρκεί το δικαστικό έτος ,που τυπικά άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 ενώ ουσιαστικά τα δικαστήρια υπολειτουργούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα