ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΝΟΥΝ … ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

Να ιδωθεί η επίσκεψή της ως πράξη αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό συμβουλεύουν οι Γερμανοί Αξιωματούχοι την Άνγκελα Μέρκελ.

«Να μην εμφανιστεί στην Αθήνα σαν τον πλούσιο θείο που τα ξέρει όλα καλύτερα», κάλεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην «Leipziger Volkszeitung». Στο ίδιο πνεύμα, απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ,

ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι πρέπει «να περάσει το μήνυμα ότι οι Γερμανοί είμαστε πολύ αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας «θα πρέπει να λάβει περισσότερο διαπραγματευτικό χώρο για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων».

Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα είναι «πράξη αναγνώρισης για την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει υποβληθεί σε έντονη πίεση λόγω της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «Έλληνες αξίζουν την ισότητα και το σεβασμό».

Ο δε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP (των Φιλελευθέρων, μελών του κυβερνητικού συνασπισμού), Ράινερ Μπρούντερλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», αξιοποίησε κι αυτός με την σειρά του την λέξη «αλληλεγγύη», για να επαναλάβει ότι «η επίσκεψη της Μέρκελ είναι μια σαφής ένδειξη της αλληλεγγύης μας προς τους Έλληνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα