ΟΔΟΝΙΑΤΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΔΟΕ!

Καταγγέλλουν ότι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήραν χωρίς άδεια των γονέων αντίγραφα γνωματεύσεων μικρών μαθητών, με στόχο να διασταυρώσουν αν είχαν εκδοθεί αντίστοιχες αποδείξεις!

Του Αιμίλιου Νεγκή

Σε κυνήγι μαγισσών τείνει να εξελιχθεί το μπαράζ ελέγχων και διασταυρώσεων, που έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

καταγγέλλει ότι ελεγκτές του ΣΔΟΕ παραβιάζοντας κατάφωρα το Νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων αλλά και το Νόμο περί οδοντιατρικής δεοντολογίας. ζήτησαν και πήραν από διευθυντές δημοτικών σχολείων αντίγραφα ιατρικών γνωματεύσεων των μικρών μαθητών.

Προφανώς για να αναζητήσουν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αποδείξεις από τα ιατρεία και να κατηγορήσουν τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφεύγουν.

Ο σύλλογος διευκρινίζει ότι είναι γνωστό ότι οι γνωματεύσεις αυτές εκδίδονται χωρίς αμοιβή των οδοντιάτρων για λόγους διευκόλυνσης των μαθητών και αποκλειστικά για σχολική χρήση. Και καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως απαράδεκτη, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι πρόκειται για μια προσπάθεια των φορολογικών αρχών να αναδείξει τους οδοντιάτρους (και τους γιατρούς) σε πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής.

Ακόμη ο σύλλογος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη ηθικά και μη προβλεπόμενη νομικά ενέργεια ,που μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να θεωρηθεί. Σημειώνει, δε, Εξάλλου, οι εν λόγω γνωματεύσεις χορηγήθηκαν χωρίς τη γραπτή συναίνεση των γονέων των μαθητών και περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για την υγεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα