Οδοντιατρικό… απαρτχάιντ σε σχολείο του Κολωνού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο προαύλιο του σχολείο αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση: «Στις 21 και 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο σχολείο μας οδοντιατρικός έλεγχος, στην A τάξη, σε 60 μαθητές (εξ αυτών υποχρεωτικά 50 Έλληνες), με σύμφωνη δήλωση γονέων, θα παραλάβουν οι εξετασθέντες τη βεβαίωση. Η εξέταση θα γίνεται ανά τρεις μαθητές, δεν θα διακοπούν τα μαθήματα τους».

« Μόνο το γεγονός ότι ζητάει τα 50 από τα 60 παιδιά να είναι Ελληνόπουλα είναι ρατσιστικό και εντελώς παράλογο. Η τραγική

ειρωνεία είναι ότι n πρώτη μέρα του ελέγχου συνέπιπτε με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων», δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της 4ης Διαμερισματικής, Λουκάς Κωνσταντίνου. Όπως ανέφερε, η δικαιολογία της διεύθυνσης του σχολείου ήταν ότι η ποσόστωση Ελλήνων και ξένων ήταν απαίτηση των ελέγχων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για στατιστικούς λόγους.

«Πουθενά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δεν αναφέρεται πρόγραμμα ελέγχων με ποσόστωση», μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ανέφερε ο Λ. Κωνσταντίνου, «κι αυτό ενισχύει το επιχείρημά μας ότι πρόκειται για ρατσιστική απόφαση της διευθύντριας».

Keywords
Τυχαία Θέματα