Οι… δεξιώσεις τρώνε τους παιδικούς σταθμούς

Στο έγγραφο που παρουσιάζει η «Ελευθεροτυπία» φαίνεται ότι οι αρμόδιοι περικόπτουν απαραίτητες δαπάνες για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους, για να αυξηθούν οι δαπάνες «δεξιώσεων και φιλοξενίας», «οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση», «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», μειώνονται τα αντίστοιχα ποσά από: «λοιπές χορηγίες κοινωνικής πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί)» και «προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού».

Όλα αυτά, βέβαια, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες λόγω του Μνημονίου

δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα των παιδικών σταθμών και οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι λιώνουν στις ατελείωτες ουρές λόγω της έλλειψης σοβαρής μηχανοργάνωσης!

Όπως προκύπτει από την τροποποίηση του προϋπολογισμού, από τους παιδικούς σταθμούς των ασφαλισμένων κόβονται 1.780.000 ευρώ και από την «προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού» 700.000 ευρώ. Με τα κονδύλια αυτά αυξάνονται οι δαπάνες, μεταξύ άλλων, για: «Φιλοξενίες και δεξιώσεις» κατά 15.000 ευρώ, «οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση» κατά 20.000 ευρώ, «ημερήσια αποζημίωση για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση» κατά 20.000 ευρώ, «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» κατά 1.100.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα με ή χωρίς το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, χιλιάδες παιδιά αναμένεται να μείνουν και φέτος εκτός δημόσιων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα των συντακτών, οι καταργήσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου θα τους οδηγήσουν αναπόφευκτα σε λουκέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα