ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ ΠΑΝ’ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η περίφημη ομάδα Blitz ανασυνθέτει στο Πειραιώς 260 το μύθο του Δον Κιχώτη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Με την επιτυχημένη μετάκλησή της στη βερολινέζικη Schaubuhne νωπή ακόμη, η ομάδα Blitz επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και δίνει το «παρών» στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετασκευάζοντας τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου μυθιστορήματος, τον «Δον Κιχώτη».

Η παράσταση που θα δούμε στο Πειραιώς 260 στις 28 και 29 Ιουνίου ανασυνθέτει το μύθο του «ιππότη της κατηφούς μορφής», επιχειρώντας να εντοπίσει τη μοναξιά αυτού του προσώπου που κυνηγάει χίμαιρες διασχίζοντας, πάνω στο ψωραλέο άλογό του, έναν σκληρό και ακατανόητο κόσμο: ένα επινοημένο ντοκιμαντέρ-στατικό road movie για την περιπέτεια της ύπαρξης ή, με τα λόγια του Lazlo Kraznahor, για τη «μελαγχολία της αντίστασης». Στη διάρκεια της παράστασης ακούγονται έντονοι πυροβολισμοί. Επίσης η παράσταση περιέχει ορισμένες βίαιες σκηνές. Χρήσιμο tip: ιδρυτικό και εκ των ουκ άνευ μέλος της δραστήριας ομάδας Blitz είναι η Αγγελική Παπούλια, γνωστή ως μυστηριώδης μούσα του Γιώργου Λάνθιμου.

INFO: Στο Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), στις 28 & 29/06 στις 21.00, εισιτήρια 25 & 15 (φοιτητικό) ευρώ, www.greekfestival.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα