Οι δυσκολίες των προσφύγων σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ

Οι δυσκολίες 200 προσφύγων από την Αφρική με άδεια παραμονής στην Ιταλία, ο παραδοσιακός τρόπος διαχείρισης του νερού στα πηγάδια «που τραγουδάνε» στην πεδιάδα Ορόμια της Αιθιοπίας, ο «Μούσα» με τους γιους του στη ζούγκλα σε αποστολή συγκέντρωσης μελιού σε ένα νησί στη θάλασσα Ανταμάν στην Ταϊλάνδη.

«Κάθε χρόνο, εκατοντάδες φοιτητές ανθρωπολογίας αλλά και εθνογράφοι ερευνητές ταξιδεύουν με την κάμερα τους σε όλο τον κόσμο με σκοπό να δημιουργήσουν μια ταινία μέσα από την επιτόπια έρευνα τους. Σε μια εποχή όπου η

παγκοσμιοποίηση, και μέσω της χρήσης της εικόνας, έχει μεθοδικά ομογενοποιήσει την κοινωνική αντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου «φυλακίζοντας» τη συλλογική του μνήμη, οι κινηματογραφιστές ανθρωπολόγοι χρησιμοποιούν την κάμερα για να καταγράψουν τα χρώματα, τους ήχους και συνολικά τις αισθήσεις τις οποίες κάθε κοινωνία, λαός ή μικρές ομάδες μοιράζονται μεταξύ τους», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στο διήμερο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνεται αφιέρωμα στις ταινίες που θεωρούνται πιο αντιπροσωπευτικές των σύγχρονων τάσεων του εθνογραφικού κινηματογράφου της Αργεντινής, Φοιτητικές ταινίες και μια νέα ενότητα Ειδικών Προβολών με ταινίες οι οποίες ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών πληροφορίες: ιστοσελίδα http://ethnofest.wordpress.com/

INFO: 30 Νοεμβρίου, Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, 210 3223395. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές θα έχουν μόνο αγγλικούς υπότιτλους και ξεκινούν στις 17:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα