«Οι εκλογές είναι μονόδρομος»

«Το Μνημόνιο θα καταργήσουμε, θέλει κι ερώτημα; Τα Μνημόνια τρώνε τις κυβερνήσεις τους», είπε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Εκτίμησε ότι ακόμη κι αν υπερψηφιστεί δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Προέβλεψε πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. «Κάποιοι θα προσπαθήσουν ίσως να φέρουν στη θέση της κάποιο μεταβατικό σχήμα με τεχνοκράτες, μέχρι να υλοποιηθεί η ένωση σε σάρκα μία του μνημονιακού μπλοκ,

αλλά όλα αυτά θα αποδειχτούν απονενοημένα διαβήματα ενός σάπιου πολιτικού καθεστώτος που καταρρέει», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η εναλλακτική των εκλογών είναι «η Συνταγματική εκτροπή,  μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους εντός της ευρωζώνης» και πρόσθεσε πως «δεν θα το επιτρέψουμε». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συγκροτήθηκε μέσα σε ένα κλίμα εκφοβισμού και ανοιχτής εξαπάτησης, που είχε ως στόχο να πειθαρχήσει ο λαός στο Μνημόνιο» και «σήμερα καταρρέει μπροστά στην αδυναμία της να σηκώσει το βάρος που η ίδια ανέλαβε».

Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη έτοιμος από τις 18 Ιουνίου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και πρόσθεσε ότι εκτός από την κυβέρνηση χρειάζεται ένα ευρύ λαϊκό κίνημα: «Η πίεση ή η ώθηση της κοινωνίας μπορεί να είναι το πιο αποτελεσματικό χαρτί σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση. Παράλληλα όμως χρειάζεται ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Όσο πιο στενά συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους, τόσο πιο ριζοσπαστικές αλλαγές μπορούν να πετύχουν».

Εμφανίστηκε λάβρος κατά «συμφερόντων», απαντώντας στην κριτική ότι υπόσχεται τα πάντα στους πάντες: «Αλήθεια είναι. Υποσχεθήκαμε στους εφοπλιστές ότι θα τους φορολογήσουμε. Στα αρπακτικά του δημόσιου πλούτου ότι θα επανεξετάσουμε ως προς τη νομιμότητα κάθε σύμβαση παραχώρησης. Στους καναλάρχες ότι θα τους ζητήσουμε να πληρώσουν τα νόμιμα για τις δημόσιες συχνότητες που κατέχουν πειρατικά. Στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι θα επιδιώξουμε ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, από κοινού με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου. Υποσχεθήκαμε στην Siemens ότι θα καταγγείλουμε την κατάπτυστη συμφωνία, και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι θα βρούμε άκρη για το πώς βρεθήκαμε δεμένοι στο Μνημόνιο και για τα σκάνδαλα που συγκαλύφθηκαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα