Οι εκπρόσωποι της «Μακεδονίας» και ο Αβραμό

13:36 7/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Επρόκειτο για την διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας που διοργανώνεται επί 49 χρόνια και συγκεντρώνει πολιτικούς και αναλυτές σε θέματα γεωπολιτικής από ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνο που στο συνέδριο συμμετείχαν και ο Πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ και Νίκολα Πόποσκι, επισήμως, ως εκπρόσωποι της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Ο κ. Αβραμόπουλος, όχι μόνο επέλεξε να συμμετάσχει, κατά παράβαση της συνήθους ελληνικής πρακτικής,

όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε, αλλά κίνησε γη και ουρανό προκειμένου να βρεθεί στους διαδρόμους του πεντάστερου Bayerischer Hof, αφού η Ελλάδα δεν ήταν αρχικώς προσκεκλημένη.

Από την Αθήνα ζητήθηκαν δύο προσκλήσεις, προκειμένου να μεταβεί στο Μόναχο και ο υπουργός Άμυνας. Τελικά οι διοργανωτές, αντίθετα από ό,τι συνέβη στην περίπτωση των Σκοπίων, παραχώρησαν μετά βίας μία. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έμεινε λοιπόν στην Αθήνα, αλλά και ο κ. Αβραμόπουλος που πήγε, περιορίστηκε σε δεύτερης κατηγορίας επαφές, αφού δεν περιλαμβανόταν σε κάποιο απο τα πάνελ συζήτησης.

Απορίας άξιον πάντως είναι, οι διπλωμάτες του υπουργείου δεν γνώριζαν ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε τη συμμετοχή του, όταν οι διοργανωτές αρνήθηκαν να διορθώσουν το όνομα της γειτονικής χώρας;

Msc by

Keywords
Τυχαία Θέματα