Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης προβληματίζουν τους δικαστές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε μία πιο χαμηλών τόνων ομιλία του από την τελευταία (σ.σ όπου διαφώνησε κάθετα με διατάξεις του νέου μνημονίου) είπε ότι συμμερίζεται τα αιτήματα των δικαστών ωστόσο τόνισε ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή πρέπει όλοι να στηρίξουν τους θεσμούς.

“Χάσαμε αλλά δεν πρέπει να χαθούμε” είπε ο Α. Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι έχει βαθιά πίστη στους δικαστές πως παρά την πικρία τους θα στηρίξουν τους θεσμούς.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιτάχθηκε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του, υποστηρίζοντας ότι αν και κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια χωρίς αντίκρυσμα,

εντούτοις δεν δικαιολογείται να έχουν παραιτηθεί από την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. “Επειδή η πολιτεία αδικεί τους δικαστές αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνοι δικαιούνται να εγκαταλείψουν τους πολίτες που τους έχει αδικήσει η πολιτεία” είπε ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ενωσης διοικητικών δικαστών, Γ. Φαλτσέτος, υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε αδιαλλαξία απέναντι στους δικαστές, των οποίων οι μισθοί λεηλατήθηκαν……

Keywords
Τυχαία Θέματα