Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το νέο φορολογικό

17:56 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο νόμο με δεδομένο ότι παγιώνεται το Έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), κοινώς «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Έτσι, κερδισμένοι βγαίνουν όσοι είναι ιδιοκτήτες μόνο ενός ακινήτου και είναι η κατοικία τους και για την περίπτωση που στην κατοχή τους βρίσκεται ακίνητο 80 τμ αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ το 2013 θα πληρώσουν χαράτσι 170 ευρώ αντί 480 που πλήρωσαν το 2012.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας

μικρότερης των 50.000 ευρώ απαλλάσσονται από πρόσθετο φόρο, ενώ σήμερα επιβαρύνονται με το χαράτσι. Φόρο για ακίνητο έως 100.000 ευρώ δεν θα πληρώνουν ούτε τα ζευγάρια, ενώ οι ιδιοκτήτες μεσαίας αξίας θα πληρώνουν λιγότερο φόρο εκτός και έχουν κι άλλα ακίνητα ή αγροτεμάχια.

Οι χαμένοι θα είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας, ενώ για τους αγρότες κατ’ επάγγελμα ια υπάρξει ειδικό φορολογικό καθεστώς. Επίσης, η τακτοποίηση των ημι-υπαιθρίων συνιστά πλέον φορολογητέα ύλη για το υπουργείο Οικονομικών και εξετάζεται από εκεί να εισπραχθούν 3 δισ. ευρώ αν όχι άμεσα σίγουρα σε επόμενη φάση. Τέλος, η παγίωση του ΕΕΤΗΔΕ αφορά σε όλους τους χώρους και συνεπώς δεν απαλλάσσονται όσοι έσπευσαν να κάνουν διακοπή ης ηλεκτροδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα