«Οι μετανάστες στην Ελλάδα δέχονται επιθέσεις και φοβούνται να το καταγγείλουν»

Δράστες της επίθεσης είναι, σύμφωνα με την οργάνωση, μαυροφοφομένος όχλος περίπου 20 ανδρών.

Όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, «ώρες πριν από την επίθεση» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, με τα θύματα να αναφέρουν πως οι άνδρες που τους επιτέθηκαν ήταν ντυμένοι

στα μαύρα.

Αφού οι μαυροφορεμένοι άνδρες ρώτησαν τους μετανάστες από που κατάγονται, τους επιτέθηκαν χωρίς και καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια τους κλοτσούσαν.

Μετά την επίθεση, οι δύο μετανάστες αποτάθηκαν σε αυτήν για βοήθεια, καθώς ήταν «πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν», υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ενώ βλέπουμε μια απότομη αύξηση ξενοφοβικής βίας σε όλη την Ελλάδα, η έλλειψη νομοθεσίας για την προστασία των θυμάτων με παράτυπο καθεστώς σημαίνει ότι η αναφορά των εν λόγω εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει την απέλαση τους ενώ οι θύτες παραμένουν ελεύθεροι», σημείωσε η Τζεζέρκα Τιγκάνι, Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας, της οργάνωσης.

Για το λόγο αυτό, απευθύνει κάλεσμα στην ελληνική πολιτεία «δράσει άμεσα» προκειμένου να «περιορίσει την αυξανόμενη έξαρση ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα