ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν «καλό θα ήταν να σιωπά. Αρκετά πλέον. Θα του έλεγα να δώσει τις εξηγήσεις του στη δικαιοσύνη», ήταν η αντίδραση του Νικολά Σαρκοζί στα όσα δήλωσε ο DSK στην εφημερίδα Guardian

Στη συνέντευξή του ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ υποστήριξε ότι συνεργάτες του Σαρκοζί

συνέβαλαν στη μεγάλη έκταση που πήρε η υπόθεσή του, με στόχο να αποδομηθεί πολιτικά και να μην μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία.

Ο Στρος-Καν όμως δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για το Σαρκοζί, που καλείται να δώσει εξηγήσεις για νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον εμπλέκουν σε συναλλαγές με το καθεστώς Καντάφι το 2007. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Mediapart επικαλείται έγγραφο το οποίο αποδίδεται στον Μούσα Κούσα, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, το οποίο αναφέρει για το έτος 2006 ότι υπήρξε συμφωνία με την Τρίπολη να χρηματοδοτηθεί ως και 50 εκατ. ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί.

Προς το παρόν ο Γάλλος πρόεδρος επιλέγει να αμυνθεί μέσω… επίθεσης και να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει τις αρνητικές για τον ίδιο δημοσκοπικές προβλέψεις.

«Θα υπάρξει μια κινητοποίηση που δεν έχω δει ποτέ στην πολιτική μου ζωή», δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις «είναι παραπλανητικές» και ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στην κάλπη του δεύτερου γύρου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο όπως προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις, απάντησε: «Θα δούμε. Σας υπενθυμίζω όμως ότι εδώ και τρεις μήνες το σύνολο των μέσων ενημέρωσης έθετε ακόμα και το ερώτημα αν θα είμαι στον δεύτερο γύρο. Οι δημοσκοπήσεις εξαπατούν τόσο. Δείτε την αποχή, η οποία είναι εντελώς υπερεκτιμημένη. Είναι δραματικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα