Οι θυσίες τόσων ετών εξανεμίζονται. Επιστροφή στα ρουσφέτια και την παροχολογία

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ανώτατων συντελεστών φορολογίας εισοδήματος βρίσκονται στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου. Αν αυτή η ατζέντα είναι προεκλογική θα φανεί τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, αυτό πιστεύουν οι πολίτες και τα

νοικοκυριά. Ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τους προσεγγίσει με το γνωστό τρόπο των παροχών, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και ο ουσιαστικός λόγος που βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο .

Αυτό όμως που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες μετά από έξι περίπου χρόνια λιτότητας είναι ότι βγαίνουμε από την ύφεση, ότι γυρίσαμε σελίδα, αφήνοντας πίσω το βαθύ κομματικό και πελατειακό κράτος, τις εξυπηρετήσεις προς πάσα κατεύθυνση με το αζημίωτο μάλιστα και ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την αγορά.

Δεν επιθυμούν ρουσφέτια, ούτε προσλήψεις από την πίσω πόρτα. Αντίθετα θέλουν να δουν ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο. Οτι η φοροδιαφυγή περιορίζεται και ότι δεν διορίζονται κομματικά στελέχη σε νευραλγικές θέσεις. Η αποπομπή Θεοχάρη γυρίζει την Ελλάδα πίσω. Την άποψη αυτή δεν την έχουν μόνο οι πολίτες αλλά και οι πιστωτές της χώρας. Όχι ότι ο κ. Θεοχάρης τα έκανε όλα τέλεια. Αλλά προσπάθησε και κατάφερε να αποκρούσει τα τηλεφωνήματα- αιτήματα από το Μέγαρο Μαξόμου, τους υπουργούς και τους επιχειρηματίες και να δημιουργήσει μία νέα φορολογική διοίκηση. Προφανώς έγιναν λάθη. Αλλά δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω με τοποθετήσεις στελεχών από τα σπλάχνα του κόμματος ή συμβούλους που θα ακούνε στις εντολές του Μαξίμου. Ενα από τα βιογραφικά που εξετάζονται αυτές τις μέρες για τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων είναι του κ. Μιχάλη Πεγκλή. Ο κ. Πεγκλής μπορεί να έχει πολύ δυνατό βιογραφικό και πιθανόν να μπορεί να προσφέρει πολλά. Ωστόσο, είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Αυτομάτως η θέση που κατέχει σήμερα αδυνατίζει το βιογραφικό του. Και αυτό διότι ότι θα δέχεται εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως συμβαίνει σήμερα στο ΣΔΟΕ, όπου ο ειδικός γραμματέας έχει ορισθεί από τον Πρωθυπουργό.

Όλα αυτά εξοργίσουν τους πολίτες που φοβούνται ότι γυρίζουμε πίσω. Οι κόποι τόσων ετών πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.

Keywords
Τυχαία Θέματα