ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Μήνυμα στους εταίρους ότι τα χρήματα στα κρατικά ταμεία τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες. Άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα εργασιακά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ θετική τη δήλωση στήριξης των Ευρωπαίων ηγετών, τονίζοντας ότι επιτεύχθηκε ένα κρίσιμο ζητούμενο, να αποκλειστεί η έξοδος από το ευρώ.

Σημείωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει

για την Ελλάδα και «όλοι ανεξαιρέτως» αναγνώρισαν ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για την κατάσταση στη χώρα, λέγοντας: «Η ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι στα όρια της Το αίμα της οικονομίας, η ρευστότητα είναι στο μηδέν».  Προεξόφλησε θετική έκθεση της τρόικας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

«Αυτό δεν είναι Ευρώπη», δήλωσε ότι τους είπε και πρόσθεσε ότι ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός τροφοδοτούνται από την ανεργία. Παράλληλα, ανέφερε ότι η πρόοδος που έχει κάνει η χώρα τίθεται σε κίνδυνο από υπερβολικές δηλώσεις και απαιτήσεις.

Υποστήριξε ότι βρήκε κατανόηση και ότι το κλίμα έχει αλλάξει.

Χαρακτήρισε «διαδικαστικό πρόβλημα» τις ανατροπές που ζητεί στα εργασιακά η τρόικα, λέγοντας ότι εντάσσονται στην ευρύτερη διαπραγμάτευση και θα περάσουν όσα πρέπει να περάσουν. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατανόηση από τους εταίρους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίξει με το διακύβευμα της σωτηρίας της χώρας και θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει.

Ο Αντ. Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει ευθέως για τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η δόση θα δεσμευτεί σε ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους. «Τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν από μία χώρα σοβαρή που κινείται με τρόπο απόλυτα σωστό και διάφανο», είπε.

Όσον αφορά στην επιμήκυνση ανέφερε ότι πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας. Πρόσθεσε ότι δεν θα δεσμευτεί, αλλά «τα παλεύουμε συστηματικά με στοιχεία, νούμερα και επαφές».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Ευαγ. Βενιζέλο και Φωτ. Κουβέλη για τη στήριξη και την ενεργό συμπαράστασή τους. «Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος στις Βρυξέλλες», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα