Ολάντ: Δεν υπάρχει εχθρότητα με τη Μέρκελ

19:35 5/5/2013 - Πηγή: Matrix24

«Αυτό είναι εσφαλμένο, δεν είναι η θέση μου», σημείωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν την Παρασκευή στο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν υπάρχει προσωπική εχθρότητα μεταξύ της Μέρκελ και εμού», τόνισε ο Ολάντ, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο, και συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί τη γερμανίδα καγκελάριο «έναν

δυνατό και συμπαθητικό συνομιλητή».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Ολάντ έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει το Σπίγκελ στο προηγούμενο τεύχος του. Σε αυτό επικαλείτο έναν σύμβουλο της Μέρκελ, ο οποίος δήλωνε ότι έχει την εντύπωση πως το Παρίσι δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον συνεννόησης με το Βερολίνο πάνω στα θεμελιώδη ζητήματα πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν «να εργαστούν από κοινού υπό οποιεσδήποτε συγκυρίες», «προσωπικότητες που τις κυβερνούν» και «ευαισθησίες». Με την Άνγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε, «πάντα ενεργούσαν ώστε να υπερισχύει αυτή η άποψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα