ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

Όλη η Ευρώπη στέκεται απόψε το βράδυ στο πλευρό της Εθνικής μας στο ιστορικό, από κάθε άποψη, παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία. Υπερβολές; Μάλλον όχι αν σκεφτεί κανείς ότι η οικονομική πολιτική των Γερμανών στα χρόνια της κρίσης έχει δημιουργήσει μίση και αντιπάθειες.

Παραθέτουμε παραδείγματα: Η Πορτογαλία και ο πορτογαλικός λαός δεν έχει ένα αλλά δύο κίνητρα να υποστηρίξει απόψε την Ελλάδα. Στον ελληνικό πάγκο κάθεται τα δύο τελευταία χρόνια ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος ενώ η Πορτογαλία δοκιμάζει και αυτήν την πικρή γεύση

των πολιτικών λιτότητας.

Οι αμφιτρύωνες Πολωνοί αντιμετωπίζουν παραδοσιακά με σκεπτικισμό τους γείτονές τους Γερμανούς. Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος άρχισε το 1939 με την εισβολή των χιτλερικών στρατευμάτων σε πολωνικό έδαφος. Επιπροσθέτως, το στρατόπεδο-καρμανιόλα του Αουσβιτς στο οποίο έσβησαν χιλιάδες ψυχές βρίσκεται στην Πολωνία και το επισκέφθηκαν σχεδόν όλες οι αποστολές των ομάδων.

Για την Ισπανία και τους υπόλοιπους λαούς της Νότιας Ευρώπης δεν το συζητούμε καν. Ολοι στο πλευρό των Ελλήνων και κόντρα στην ελιτίστικη (και εν πολλοίς ρατσιστική) συμπεριφορά των βορείων και δη των Γερμανών.

Στο τουρνουά, τέλος, υπάρχουν και δύο άσπονδοι φίλοι των Γερμανών που θα επιθυμούσαν ευχαρίστως το γερμανικό αποκλεισμό: Οι Αγγλοι και οι Γάλλοι. Ο ανταγωνισμός τους με το γερμανικό στοιχείο χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα