ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟΥ, Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Ως «πισώπλατη μαχαιριά» μού περιγράφει πηγή μου στην Κουμουνδούρου το νέο χτύπημα του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου.

Ο  Αλαβάνος, στις «15 σημειώσεις στο πρόχειρο για τις εκλογές», που ανάρτησε στη σελίδα της οργάνωσής του, του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης» και προσθέτει με νόημα ότι «υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο

οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια». Δηλαδή, παρεμβαίνει σε μια συζήτηση, δίνοντας επιχειρήματα στον Αντώνη Σαμαρά που έχει βαλθεί να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «Αριστερά της δραχμής» και παράλληλα, υπονοεί ότι… όταν ο Αλέξης Τσίπρας εγγυάται πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ, λέει ψέματα!
Με βάση όλα τα παραπάνω, βασίμως εικάζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος στην Κουμουνδούρου που να μην έχει εκνευριστεί και ενοχληθεί με την –νέα- απόπειρα του Αλαβάνου να «κοντύνει» τον Τσίπρα. Για το Λαφαζάνη, πάντως, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα