Ομιλία Καμίνη στον ΟΗΕ

Ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος ειδικότερα στις πόλεις ως «βασικοί πρωταγωνιστές» στην προσπάθεια εξασφάλισης των δικαιωμάτων και μείωσης των διακρίσεων, τόνισε ότι, εδώ και μερικά χρόνια, η πόλη της Αθήνας ήρθε αντιμέτωπη με ακανθώδη προβλήματα και τεράστιες προκλήσεις. Όπως επισήμανε, υπολογίζεται ότι περίπου το 20% του πληθυσμού της πόλης είναι μετανάστες νόμιμοι κάτοικοι. Την ίδια στιγμή, η πόλη έχει γίνει προορισμός ή σημείο διέλευσης για δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η Ελλάδα

και η ΕΕ βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού της θέσης τους στον κόσμο και στη διεθνή οικονομία. Αυτή είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά και μια κρίσιμη καμπή, κατά την οποία οι τοπικές κυβερνήσεις και οι πόλεις έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο: την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προώθηση της ανεκτικότητας, καθώς και την τόνωση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, όπως τόνισε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα, υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που καθιστά την ένταξη των μεταναστών ιδιαίτερα δύσκολη: είναι το προπύργιο του ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα, της Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι το κόμμα αυτό έχει «επιθετική αντιμεταναστευτική πλατφόρμα» .

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «όσοι από εσάς έχετε προσέξει τις ειδήσεις τις τελευταίες μέρες, γνωρίζετε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολύ διαφορετική από μια κοινή εγκληματική οργάνωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα