Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος

Πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ… Έφοδος των ΜΑΤ ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ… Άγρια κόντρα στην Βουλή… «Μπαιράκι» βουλευτών της ΝΔ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και «αντάρτικο» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα… Την περασμένη Τρίτη η επεισοδιακή άφιξη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Με… «ρίψη κερμάτων», αποκλεισμό του κτιρίου και διαφυγή από την …έξοδο κινδύνου! Λίγα 24ωρα πριν η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής…
Και ενώ είναι «γύρω – γύρω όλοι» στην … «μέση» βρίσκονται οι εκπρόσωποι των πιστωτών που πληροφορίες τους φέρουν να πιέζουν την ελληνική πλευρά για μέτρα… μέτρα… μέτρα!
Τι μπορεί να προκύψει λοιπόν; Πρόταση μομφής: Ή «πέφτει» η Κυβέρνηση (ενδεχόμενο μάλλον απίθανο, αν και ποτέ δεν ξέρεις) ή οι βουλευτές της συγκυβέρνησης συσπειρώνονται και «πνίγονται» με αυτόν τον τρόπο οι όποιες φωνές από το Κυβερνητικό «στρατόπεδο» ακούγονται ενάντια στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά και για την επέμβαση στην ΕΡΤ.
Όσο για τα επεισόδια κατά την άφιξη της τρόικα; Έστειλαν σίγουρα ένα μήνυμα στο εξωτερικό -σε όσους το αμφισβητούν- ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα», ενώ η δολοφονική επίθεση κατά των Χρυσαυγιτών –μετά από αυτή στον Παύλο Φύσσα- σίγουρα ενισχύει το αίσθημα του φόβου ανάμεσα στους πολίτες και οπωσδήποτε την… αστυνομοκρατία.
Τι περιμένουμε λοιπόν στο οικονομικό πεδίο; Φόρος Ακινήτων: Δεδομένου ότι έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 2,9 δισ. ευρώ, αυτά θα πρέπει να εισπραχθούν.. Άρα… Επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ: προδιαγεγραμμένο το «ψαλίδι»… Πλειστηριασμοί: Άρση της απαγόρευσης, έστω και μερικώς. Διαθεσιμότητες -απολύσεις: Θα τηρηθεί ο προγραμματισμός. Αμυντικές βιομηχανίες: «Μυρίζουν» απολύσεις και συρρίκνωση. Και…και… και.. Κατά τα άλλα συζητάμε για νέα μέτρα. Η πολιτική σκηνή φλέγεται, όμως στην οικονομία, αυτά που πρέπει να γίνουν… θα γίνουν: Όμορφος κόσμος… Αγγελικά πλασμένος!

Keywords
Τυχαία Θέματα