ΟΟΣΑ: ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού η οικονομική δραστηριότητα των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,1%, πριν σημειωθεί ανάπτυξη της τάξεως του 0,9% το 2013.

Αντίθετα όπως εκτιμά ο ΟΟΣΑ, η αμερικανική οικονομία θα διευρυνθεί κατά 2,4% αυτό το έτος και 2,6% το 2013.

Επίσης ο ΟΟΣΑ

φαίνεται ότι υποστηρίζει τις φωνές που καλούν για συνδυασμό των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής με αυτών για την ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τόνισε ότι μια αποτυχία τώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης μπορεί να οδηγήσει σε «εκτροχιασμό» της και επέκτασή της πέρα και από τη ζώνη του ευρώ με σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Επιπλέον συμφώνησε με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για αύξηση των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε έργα υποδομής.

Ο Πάντοαν επισήμανε και το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, εκτιμώντας ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη θα παραμείνει υψηλό, 10,8% για το τρέχον έτος και 11% το επόμενο.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 10,9% το υψηλότερο από τη σύσταση του ευρώ το 1999.

Τέλος ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, υπογράμμισε τους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας, αποδίδοντας και τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα σε κόπωση των πολιτών από τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας.

«Η  συνεχόμενη αύξηση  της ανεργίας και ο κοινωνικός πόνος μπορούν να αποτελέσουν θρυαλλίδα της πολιτικής και να προκαλέσουν τη δυσμενή αντίδραση των αγορών που μπορούν να πλήξουν και κράτη που δεν ανήκουν στο ευρώ» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

ΟΟΣΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Keywords
Αναζητήσεις
uθρθαλλιδα τησ κρισης ζωνης τ ευρω
Τυχαία Θέματα