ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ… ΜΠΛΑΝΣ ΝΤΙΜΠΟΥΑ

Γκρίνια εκδηλώθηκε χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ που συνεδρίασε επί των πολιτικών εξελίξεων.

Η γκρίνια, φυσικά, είχε να κάνει με τις επίμονες παρεμβάσεις του Αλέκου Αλαβάνου, αλλά και με τις «παραφωνίες» ορισμένων στελεχών του σχήματος, που έχουν δημιουργήσει μια κάπως στρεβλή εικόνα για την γνησιότητα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που εξέφρασαν… πρωτότυπες απόψεις. Αναφέρομαι σε στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, δηλαδή του κλίματος Λαφαζάνη, που παραπονέθηκαν επειδή η συνέντευξη Δραγασάκη στο Βήμα της περασμένης Κυριακής ήταν…

πολύ ρεαλιστική. Παραδεχόταν, δηλαδή, ο άνθρωπος ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενέχει ένα ρίσκο και πως πράγματι αποτελεί αχίλλειο πτέρνα των προτάσεων του σχήματος το πού θα βρει τα έσοδα για να εφαρμόσει τα υποσχόμενα τις πρώτες «100 ημέρες» διακυβέρνησης. Τα εν λόγω στελέχη, προφανώς, εμπνέονται από τη φράση της Μπλανς Ντιμπουά στο «Λεωφορείον ο Πόθος», που έλεγε ότι «δε θέλει ρεαλισμό, θέλει μαγεία». Κι αν τελικά συγκροτηθεί η περίφημη κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτά τα στελέχη θα ποντάρουν, όπως και η Μπλανς, στην «καλοσύνη των ξένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα