«Ούτε κουβέντα από τον Σαμαρά για το “όχι” των Κυπρίων»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση για το «όχι» της κυπριακής Βουλής, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σαμαράς «δεν είπε ούτε μία κουβέντα».

Μάλιστα, έκανε λόγο για κυνικούς, «γκάνγκστερς» και φοβισμένους, αναφερόμενους σε όσους συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup. «Όπως φάνηκε με το θέμα της Κύπρου,

οι μισοί είναι γκάνγκστερς και οι άλλοι μισοί φοβισμένοι. Ο κ. Στουρνάρας ευθυγραμμίστηκε με τους εκβιασμούς και τις απειλές του κ. Σόιμπλε προς την Κύπρο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας με σκωπτικό τρόπο πως «ο κ. Σόιμπλε θα ήταν περισσότερο ευγενικός απέναντι στην Κύπρο, σε σχέση με το πως εμφανίστηκε χθες ο κ. Στουρνάρας». «Δεν είναι ανίκανοι στο Eurogroup: είναι κυνικοί γκάνκστερ», κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλληλεγγύη δημοτικού»

«Η αλληλεγγύη του κυρίου Σαμαρά είναι της τάξης του δημοτικού με κορώνες τύπου “ο ελληνισμός ποτέ δεν πεθαίνει”», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο ρώτησε «τί θα κάνει, αν η κ. Μέρκελ πει στον «αναμάρτητο» κ. Σαμαρά να βάλει χέρι στις καταθέσεις». «Θεωρούμε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων το «όχι» της κυπριακής βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση φοβάται τις εξελίξεις στηνΚύπρο, γιατί φοβάται ότι θα αποδειχθεί ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα