ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΛΗΝ ΣΑΜΑΡΑ

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε για άλλη μια φορά, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Καλεσμένος στους «Φακέλους» (Σκάι) χαρακτήρισε κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα και «έκτρωμα της πολιτικής ζωής» τον ΣΥΡΙZA, ενώ με σκληρά λόγια καταφέρθηκε κατά του προέδρου της ΚΟ του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κηπουρό του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενος

πάντως στην Χρυσή Αυγή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου, αφού αμφισβητεί όπως είπε το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Ερωτηθείς πάντως αν ο ίδιος είναι ΠΑΣΟΚ, αστειεύτηκε λέγοντας «ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα», αφού έχει αποσυρθεί από την πολιτική και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, ενώ δήλωσε πως ψήφισε με μεγάλη δυσκολία ΠΑΣΟΚ. «Τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα», πρόσθεσε, εκτιμώντας πάντως πως κάποτε η δημοκρατική παράταξη θα συνέλθει και θα ενωθεί, αφού «δεν μπορεί να εξαφανιστεί».

Την ευθύνη πάντως για την κατάσταση των δημοσιονομικών οικονομικών στην Ελλάδα την καταμέρισε σε όλα τα κόμματα –με κολοσσιαία αυτή των δύο μεγάλων- αλλά και στους πολίτες. «Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, γιατί όλα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το πελατειακό σύστημα», είπε. Κάλεσε μάλιστα τον λαό, αποκομίζοντας συμπεράσματα από την κρίση, «αν εμείς υπήρξαμε κακοί πολιτικοί, να εκλέξει τώρα καλούς», ενώ συνέδεσε τις εργασιακές σχέσεις με την οικονομία, εκτιμώντας ότι η ευλυγισία γύρω από τις εργασιακές σχέσεις οδηγεί στην ανάπτυξη(!).

Καλά λόγια επιφύλαξε για άλλη μια φορά για τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας την έκπληξη που του προκάλεσε η δυνατότητά του να διαμορφώσει συναίνεση σε μία τέτοια εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα