Παλίρροια φιλάθλου αγριότητος

Μερικά αλλόκοτα συνέβησαν αυτή την εβδομάδα τόσο σε ελληνικά γήπεδα όσο και σε γήπεδα του εξωτερικού και δη της Αγγλίας. Κατά παράδοξη σύμπτωση, την εβδομάδα που η σιδηρά Κυρία, αυτή που κάποτε έλαβε δρακόντεια μέτρα για την κατάργηση του χουλιγκανισμού στα γήπεδα, απεβίωσε, στον τελικό κυπέλλου της Αλβιόνος έπεσε άγριο ξύλο μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Η σκηνή με το άλογο πιστεύουμε ότι θα παραμείνει σύμβολο αγριότητος. Ο έφιππος αστυνομικός - εν μέση οδώ - πάσχιζε να απωθήσει τους εξαγριωμένους οπαδούς τραβώντας τα γκέμια, όσο δε για τον εξαγριωμένο οπαδό που είχε φερετζέ στο πρόσωπό του

και περιέργως πως τα είχε τα χρονάκια του, όταν είδε το σύμπλεγμα αλόγου και αστυνομικού δεν δείλιασε. Με σηκωμένη τη γροθιά κατάφερε ένα χτύπημα δια γυμνής γροθιάς στο πρόσωπο του αλόγου που πισωπάτησε αιφνιδιασμένο ενόσω αυτός δεχόταν επίθεση από άλλον αστυνομικό που τον γκρέμισε στο πεζοδρόμιο και του εφάρμοσε λαβή ζίου ζίτσου.

Στη δική μας θλιβερή διοργάνωση του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ (αθλητική ένωση Κωνσταντινουπόλεως) έπαιξε κορώνα γράμματα το ύστατο (όπως αποδείχτηκε μάτς) και μια σειρά συμπτώσεων την πέταξαν έξω από την διοργάνωση του ποδοσφαίρου. Μεγάλη απώλεια ασφαλώς. Ωστόσο ο λόγος που έγιναν τα έκτροπα πηγαίνει πίσω στη χουλιγκανική αναρχία η οποία δεν ξέρουμε αν είναι απόρροια αγάπης για την ομάδα ή γενικευμένο ξήλωμα κάθε τάξης. Η σκηνή που οι άγριοι ενωσίτες έκαναν έφοδο και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, με άλλα λόγια τόσο ενωσίτες όσο και πανθρακικούς, ήταν καταλυτική. Όσο για τον φακό δεν έχασε την ευκαιρία. Τη στιγμή που ο ενωσίτης μπακ άπλωσε το πόδι του και δυστυχώς η μπάλα πέρασε τη γραμμή, η κερκίδα άδειασε σάμπως να είχαν γίνει επανειλημμένες δοκιμές για να πετύχει η έφοδος. Το τρεχαλητό των παικτών αμφοτέρων των ομάδων που περνούσαν αλαφιασμένοι το γεφυράκι από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια θύμισε πολιορκία και έφοδο πολιορκητών κατά πολιορκούμενων.

Όσο για το ματς στο Καραϊσκάκη όπου αίφνης οι γαύροι τα έβαλαν με τον σωτήρα τους, είχαν δίκιο βέβαια αλλά δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει γιατί τα βάζουν με μια διοίκηση που κατέκτησε το πρωτάθλημα, άφησε πίσω τον αυτάδελφό Παναθηναϊκό 35 πόντους και γενικά περιποιήθηκαν ο,τι πράσινο κυκλοφορούσε γύρω από το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παλίρροια,palirroia