Παναγούλης: Ούτε οι βασανιστές της χούντας δεν έκαναν έτσι

13:26 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

«Οι βασανιστές της χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο ΄67-΄74 φρόντιζα, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, η κυβέρνηση της τρόικας και του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα,

με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών», πρόσθεσε και κατέληξε στη δήλωσή του: «Ας δώσει η κυβέρνηση του τριωδίου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί!»

Με επίθεση στον βουλευτή και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε την αποπομπή του Στ. Παναγούλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζ0ντας ότι στην αντίθετη περίπτωση «αποδέχεται τις απόψεις του που ταυτίζουν τους αγωνιστές της Χούντας με τους συλληφθέντες για ληστείες και τρομοκρατική δράση».

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν περίσσιο θράσος

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης για γκεμπελισμό.

«Δεν περιμένουμε από τους ειδήμονες του photoshop και των χαλκευμένων βίντεο να μην παραχαράσσουν τις δηλώσεις στελεχών μας», σημείωσε το κόμμα, κάνοντας σαφή αναφορά στο βίντεο με τις παραποιημένες δηλώσεις του βουλευτή Βαγ. Διαμαντόπουλου.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σταθής Παναγούλης, αδελφός του ιστορικού αγωνιστή κατά της Χούντας Αλέκου Παναγούλη, αναφερόμενος στα βασανιστήρια κατά των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, και κάνοντας τη σύγκριση με την περίοδο της δικτατορίας, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κρατά καν τα προσχήματα και σε καμία περίπτωση δεν εξομοίωσε τους συλληφθέντες με τους αγωνιστές κατά της Χούντας», σημείωσε.

Τέλος, υποστήριξε πως «έχουν περίσσιο θράσος αυτοί που προσπαθούν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και τη δημοκρατία σε μια λέξη κενή νοήματος να συνεχίζουν να πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Keywords
Τυχαία Θέματα