Παναθηναϊκή Ανάσταση

Γιατί πηγαίνουν οι  οπαδοί του ΠΑΟ ακόμη στο γήπεδο; Οι φανατικοί, τα παιδιά δηλαδή που βρέξει χιονίσει, με ήλιο και με κάμα θρονιάζονται και λένε τα τραγούδια τους κάτω από τη σκεπαστή, δεν έχουν ανάγκη δικαιολογίες. Μόλις ξημερώσει Κυριακή βάζουν τη στολή τους, παίρνουν τα συμπράγκαλά τους και βουρ στο γήπεδο. Και στην Τρίτη Εθνική να πέσει ο ΠΑΟ αυτοί θα τον ακολουθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχει όμως και το άλλο κοινό. Οι ηλικιωμένοι που την ξέρουν την ομάδα από παλαιότερα,

Γουέμπλευ και βάλε, ο απλός οπαδός που μόνος, χωρίς παρέα, θέλει την Κυριακή του πράσινη και χαρούμενη, οι πιτσιρικάδες που γουστάρουν σκληρά παιχνίδια και καλά θεάματα, έστω κι αν είναι σε βάρος τους.

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με ένα «οικογενειακό» δράμα. Ο Πορτογάλος προπονητής, παρότι την περασμένη χρόνια έπεισε διοίκηση και οπαδούς ότι είναι ικανός, εφέτος τα έκανε μούσκεμα  μέχρι σημείου η ομάδα να θαλασσοπνίγεται στα ρηχά. Ζητείται λοιπόν αντικαταστάτης πρόχειρος, πράσινος και στοιχειωδώς ικανός – άρα ο Ρότσα ενδείκνυται. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο νέος προπονητής δεν καταφθάνει ως σωτήρας αλλά ως αυτός που θα σπάσει την γκαντεμιά και θα βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Διόλου τυχαίο ότι ο Ρότσα δεν έκανε προκλητικές καινοτομίες στο ζήτημα της ενδεκάδας, αλλά κατέβασε την ομάδα όπως ήταν και πριν, με τη διαφορά ότι τους ξαλάφρωσε με τη σκέψη ότι χειρότερα δε γίνεται να παίξουν.

Όντως  έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι γεγονός ότι το δυναμικό της ομάδας έχει μειωθεί εγκληματικά, οι παίκτες που παρέμειναν ή μεταγράφηκαν είναι τρίτης διαλογής, χωρίς  φήμη, οπότε προσθέτοντας μετριότητες σε ασημαντότητες η σουμάδα βγαίνει  πικρή. Έδιωξαν τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, ο Λέτο αποστρατεύτηκε, η άμυνα διαλύθηκε, κατά συνέπεια η παρακμή μπήκε από την κεντρική είσοδο και θρονιάστηκε μεγαλοπρεπώς. Απανωτές ισοπαλίες, στείρα επίθεση, αστείες ήττες, γελοίο φρόνημα….

Οι οπαδοί ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα μπορεί να πάρει τα πάνω της μόνο με βάση το παιχνίδι τριών παικτών – του Κουίνσυ,  του Σισοκό και του Καρνέζη. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ  λοιπόν το τιμ συνέχιζε το σύστημα «δεν-ξέρουμε-που-κλωτσάμε», τα δύο μαυράκια  κατάφεραν να ξεφύγουν από την ισοπαλία, να ανοίξουν δρόμους στην άμυνα του ΠΑΟΚ με τελική κατάληξη – για πρώτη φορά εφέτος – η ομάδα να κερδίσει τον αγώνα αλλά κυρίως τον αναζητούμενο εαυτό της και τον ενθουσιασμό των οπαδών.

Διόλου τυχαίο ότι ο ΟΣΦΠ περιμένει την ομάδα για να τη ρίξει στα τάρταρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα